Een knap staaltje styling bij foodfotografie - New. Brand Activators. Scroll to top

Een knap staaltje styling bij foodfotografie

Libéma.

Foodcontent om van te watertanden

Precies dát vangen in een foto wat de klant wil uitstralen. Tijdens een shootdag begint dit bij het opbouwen van een set. Een set waarmee de wensen van de klant worden vertaald naar beeld. Niet voor niets dat we een eigen stylist in huis hebben die exact weet hoe hij deze belangrijke taak moet uitvoeren. De stylist doet de voorzet, de fotograaf kopt ‘m in. Een van onze recente stylingprojecten op locatie was voor Libéma, waarvoor we sinds vorig jaar toffe dingen mogen maken.

Bijzondere shootlocaties

Libéma is één van de grootste leisure concerns van Nederland. Gevolg: shoots op toffe locaties, zoals de verblijven van Beekse Bergen. We hebben beelden mogen schieten voor een aantal restaurants op het park: Moto, Amma en Labadi. En met ieder een eigen thema konden we ons stylinghart ophalen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Daar gaat een doordachte voorbereiding aan vooraf. Het belangrijkste zijn de wensen van de klant, in dit geval Libéma. Deze worden uitgebreid besproken. Tijdens die afspraak bezochten we meteen alvast de shootlocatie om inspiratie op te doen. We keken bijvoorbeeld naar de stijl en herkenbare onderdelen van de restaurants. Hierna maken we, in samenspraak met de fotografen, een stylingvoorstel. En in dit voorstel is echt aan álles gedacht. Wat stellen we voor qua licht? En welke kleuren, materialen en probs gaan we gebruiken

De zoektocht naar props

Na een ‘go’ kunnen we op propsjacht. Onze stylist inventariseert wat we nog in New’s propshok hebben, wat de klant heeft en wat er nog moet worden aangeschaft. Voor dé perfecte rekwisiet moeten we soms verder kijken dan het aanbod in de winkels. Zo bleek de schoonzus van een Libéma-medewerker hét perfecte Afrikaanse bord te hebben. En de zoon van een van onze collega’s had nog een prachtig vishaakje en -net.

Details

Tijdens de shoot zorgen de stylist en fotograaf ervoor dat alles tot in de puntjes klopt. Van lichtinval tot bestek en van sausdruppel tot blaadje. Het zit ‘m immers in de details. Alles voor die superaantrekkelijke beelden. Pas als het water je in de mond loopt bij het zien van de beelden, zijn we content met de content.

Moto

Moto is Afrikaans voor vuur. Dit thema komt dan ook duidelijk naar voren in het restaurant en de beelden. Niet alleen door letterlijk het vuur te laten zien, maar ook qua kleurgebruik en lichtinval. We kozen daarnaast voor een donkere vibe om dat avondgevoel te creëren. Met rook en warme, grof geweven en natuurlijke materialen.

Labadi 

Alsof je met een vissersbootje in het water dobbert: dat gevoel mag Restaurant Labadi jou geven. Say no more. Met lichtgekleurd servies, verweerde vissersplanken, een vishaakje en -net, strandzand, riet, planten en water bouwden we een set waarbij je handen gaan kriebelen om je hengel uit te gooien. Ok, of waarbij je gewoon een cocktail wil drinken met je voeten in het zand.

Amma

Buffetrestaurant Amma ligt aan het savannegedeelte van de Beekse Bergen. In lijn daarmee heeft het interieur van het restaurant een lekker tropisch stijltje. Voor de beelden voor Amma hebben we gekeken naar de tinten die zij graag gebruiken en welke bij de savanne passen. Bruintinten it is!

Gerelateerde blogs