Een zonnig inspiratiemagazine om te koesteren Scroll to top

Een zonnig inspiratiemagazine om te koesteren

Sligro Food Group.

Ínclusief persoonlijke touch

 

Een fonkelnieuw seizoen is in aantocht. Het seizoen van nieuw leven. Van positiviteit. Van de zon op je huid en de bloesem aan de bomen. Het seizoen van verleidelijke gerechten en pure producten. En dús het seizoen van weer een nieuw Sligro inspiratiemagazine!

Koester de lente

Dit jaar hebben we voor de twaalfde keer samen met Sligro hun inspiratiemagazine mogen maken. Al twaalf jaar een superfijne samenwerking. Mijlpaal. Een soort van koperen huwelijk. Enfin, het thema van dit jaar luidt: koester de lente. Iets wat eenvoudig lukt met de inspiratie uit het lentemagazine!

Aan de slag

Bovenstaand concept, dat bedachten wij. Ook deden we samen met het team van Sligro de styling, fotografie, vormgeving, copy en de online doorvertaling. We bouwden oogstrelende fotografiesets op, klikten ontelbaar vaak op de ontspanknop van de camera, penden magazinekantjes vol copy om van te watertanden, combineerden die foto’s en tekst in prachtige pagina’s en zorgden dat dit alles ook nog eens heel makkelijk online terug te vinden is.

Echte verhalen

Het speciale aan de editie van dit jaar? We koesterden niet alleen de lente, maar ook échte, persoonlijke verhalen. Zo maakte Sietse Blummel, Sligro’s executive chef bij ZiN Inspiratielab, een reis door Nederland. Hij ging langs bij de leveranciers van fijne Sligro-producten om naar de verhalen achter deze producten te vragen. Producten als oesters, kaas, asperges en natuurvlees. Echte, pure smaken van eigen bodem. Gewapend met ons foto- en videoteam gingen we met Sietse mee op avontuur. We beklommen een echte vissersboot in het Zeeuwse Yerseke, proefden van traditionele kaas in een pakhuis uit 1906 en kookten tussen 110 prachtige limousin-runderen. Zoals onze concepter Jenneke zei: ‘Zulke dagen zijn echt de krenten uit de pap. Werkdagen met een gouden randje!’

Persoonlijke tips

Ook culinair adviseur en eigenaar van creative food studio Boefkik Joost van Roosmalen kwam in deze editie van het inspiratiemagazine persoonlijk aan het woord. Met zijn kennis en kunde over eten en koken verrast hij lezers met een snelcursus over een hele oude manier van eten bereiden: fermenteren. Want daar kun je van álles mee. Van cocktails tot sauzen en een desemstarter. Makkelijk, goedkoop, zonder waste en geheel je eigen draai aan te geven.

Het hele magazine lezen?

Een greep uit het schitterende magazine zie je in deze blog, maar kun je na al deze prachtige plaatjes niet wachten om het gehele magazine door te bladeren? Wil je Sietses reis door Nederland op je dooie gemakje lezen? Of zelf aan de slag gaan met mooie, al dan niet fermentatie-, recepten? Vind het magazine in een van de Sligro-vestigingen of via dit linkje!

Gerelateerde blogs