Heropeningscampagne Sligro Haarlem - New. Brand Activators. Scroll to top

Heropeningscampagne voor Sligro Haarlem

Sligro Food Group.

Van aankondiging tot uitnodiging: een compleet verNEWde vestiging

 

Een aantal weken geleden was het groot feest in de Haarlemse Sligro-vestiging: deze is compleet vernieuwd. Reden voor een feestje!

Happy new Sligro

Nieuw aan de vestiging is dat het assortiment flink is uitgebreid met een nieuwe versafdeling met een divers aanbod aan vlees, vis, wild & gevogelte, groente & fruit en brood & banket. Uniek in omgeving Haarlem. De heropening mocht dan ook groots gevierd worden. Daarom werden er kookdemonstraties gehouden door grote namen uit de culinaire wereld, zoals Ron Blaauw en Angélique Schmeinck, er waren proeverijen, workshops en masterclasses en ook tal van foodtrucks zorgden ervoor dat de inwendige mens niks tekortkwam. 6 september, klokslag 11:00 uur, werd de vestiging officieel geopend. Met een heus aftelmoment, confetti en een groot applaus.

Allround communicatie

Aan die feestelijke opening is natuurlijk een hoop voorafgegaan. De figuurlijke bloed, zweet en tranen. Want natuurlijk waren daar de harde werkers die de Haarlemse vestiging op de schop namen. Maar ook het stukje communicatie naar de klant was belangrijk. Dat de vestiging er tijdelijk anders uitzag dan anders. En dat de feestelijke opening op de agenda stond. Hiervoor werden wij weer in het leven geroepen – we deden het al vaker voor andere vestigingen. Dat is geen kwestie van kopiëren en plakken: voor elke vestiging maken we een eigen, gepersonaliseerde campagne.

Verbouwingsupdate

We werkten tijdens de heropeningscampagne in verschillende fases, om zo de klanten gefaseerd in te lichten over wat er wanneer en waarom ging gebeuren. Fase 1 was de verbouwingscampagne. Tijdens deze fase verzorgden wij alles communicatie rondom de verbouwing.

We maakten posters, een tijdlijn met een preview van de verbouwing en plattegronden van de alternatieve winkelroute, welke in de winkelwagenhouders en op zuilen in de vestiging werden geplaatst.

Ook verzorgden we mailingkaarten met een leuke terugkomactie en lieten we weten wanneer welke afdeling vers van de pers heropend kon worden, zoals de nieuwe wijn- en versafdeling.

Verbouwingsupdate plattegrond Sligro Haarlem
Verbouwingsupdate heropening Sligro Haarlem

Kom (alvast) kijken

Zo’n vijftal weken voor de grande opening ging bij ons het startsein voor de Kom kijken-campagne. In deze fase stond de communicatie rondom de feestelijk opening centraal. Ook hiervoor hebben we een hoop mooie communicatiemiddelen mogen ontwikkelen. Van abri’s met de Haarlemse Sligro-medewerkers tot de signing van Sligro-vrachtwagens en -sprinters en advertenties in de lokale krant: iedereen uit Haarlem en omstreken kán gewoon niet gemist hebben dat er een grande opening op de agenda stond. Bij deze fase kwam ook een stukje online kijken: we maakten video’s die we door middel van social en display advertising verspreidden. Bestaande klanten van Sligro Haarlem kregen daarnaast een persoonlijke vooraankondiging en uitnodiging. Voor in de vestiging zelf verzorgden we posters, flyers en zelfs een heuse openings’krant’. In deze krant kon men alles lezen over wat er nieuw is in de Haarlemse vestiging en wat er te doen is op de dag van de opening.

3, 2, 1 …

Tijdens het openingsevent zelf lagen stapels met door ons ontworpen folders klaar met het blijde nieuws dat de vestiging geopend is. Als laatste op de opening-to-do-lijst: een gelikte video om te tonen tijdens de opening. Hierop zagen de gasten het proces van de verbouwing en lazen ze leuke feitjes. De video eindigt uiteindelijk met een aftelmoment, waarna de grote, rode knop werd ingedrukt en de confetti werd ontvangen met een groot applaus. De opening was officieel. Happy new Sligro!

Kleine herinnering

In de allerlaatste fase, toen de confetti lang en breed was opgeveegd en de rust was wedergekeerd in de spiksplinternieuwe Haarlemse Sligro, hebben we tot slot nog een mailing op touw gezet. Deze ontvingen klanten die de vestiging zes weken na opening nog niet hadden bezocht. Met een gratis artikel of een mooie korting hoopten we dat ze alsnog een kijkje kwamen nemen in die mooie, nieuwe Sligro. Communicatie van A tot Z; laat dat maar aan ons over!

Heropening Sligro Haarlem
Heropening Sligro Haarlem
Heropening Sligro Haarlem

Gerelateerde blogs