Ready, set, action! Introductievideo voor E-tuk Factory Scroll to top

Ready, set, action! Video voor E-tuk Factory

E-tuk Factory

Introductie SmarTuk L2 Cargo Scooter

 

Bij NEW hebben we plezier in ons werk. We glimlachen dan ook wat af op de werkvloer. Maar er zijn van die opdrachten die een extra grote lach op ons gezicht toveren. Van een elektrische tuktuk op de A10 tot shots die acht keer opnieuw moesten: het maken van de introductievideo voor E-tuk Factory bracht de nodige uitdagingen met zich mee.

Duurzame tuktuk
Het Europese bedrijf E-tuk Factory maakt al twaalf jaar elektrische tukvoertuigen. In het begin werden de e-tuks vooral ingezet als personenvoertuigen, bijvoorbeeld in landen als Portugal, Spanje en Frankrijk voor touristentours. Ook was er de optie om de e-tuk te gebruiken als bijvoorbeeld een koffiebar. Maar afgelopen jaar wilde E-Tuk Factory de focus graag verleggen, namelijk op cargo en delivery. Denk hierbij aan pakketbezorging en food delivery, maar ook het bezorgen van je boodschappen. Voor deze switch wilde E-Tuk Factory graag een gelikte introductievideo waarmee potentiële klanten kennis kunnen maken met de elektrische tuk. En dan ben je bij NEW aan het juiste adres!

Van gesprek tot video
We zijn met E-Tuk Factory in gesprek gegaan en hebben gekeken wat zij belangrijk vonden. De elektrische tuk komt namelijk met een aantal mooie USP’s die in de video duidelijk naar voren mochten komen, bijvoorbeeld de real time data om je business slimmer te maken, maar ook duurzaamheid, veiligheid en het feit dat de e-tuks stil en schoon zijn. Dit hebben wij doorvertaald naar een plan voor een introductiefilm. Na goedkeuring en wat geplan konden we even later, bepakt en bezakt met onze beste filmapparatuur, op naar Amsterdam.

Geen uitdaging te groot
Filmen in de grote, drukke stad bleek best een uitdaging. Zo hadden we ontheffing nodig om te mogen shooten met de e-tuk en moesten we aan een aantal wettelijke verplichtingen voldoen. Gewapend met twee verkeersregelaars mochten we uiteindelijk aan de slag. Al geruime tijd stond het filmteam klaar op de afgesproken locatie, maar elk spoor van de e-tuk met bestuurder ontbrak. Wat bleek? De e-tuk was per ongeluk op de A10 beland. Een hilarisch gezicht, hoewel de bestuurder lichtelijk in paniek was. Gelukkig heeft hij veilig de eerste afslag kunnen nemen. Zónder bekeuring. Daarna begon voor het team van NEW de uitdagingen. Zo moest er rekening gehouden worden met het weer, het verkeer en omstanders. Er mocht in het filmpje bijvoorbeeld best een fietser langskomen – gelukkig, want in Amsterdam ontkom je er niet aan – maar die moest dan wél net op het juiste moment langsfietsen. Shots moesten daarom soms wel acht keer opnieuw. Uiteindelijk hebben we op verschillende locaties kunnen filmen en kregen we al tijdens de shoot leuke reacties en interesse in de e-tuk van omstanders.

Meet de SmarTuk L2 Cargo Scooter
Uiteindelijk hebben we een mooie introductievideo kunnen schieten waar we supertrots op zijn. We denken nog vaak terug aan de draaidag voor E-tuk Factory. Mét een grote glimlach. Bekijk hier de introductievideo.

Gerelateerde blogs