Lente inspiratiemagazine 2022: de lat elke keer weer een stukje hoger Scroll to top

Lente inspiratiemagazine: de lat telkens een stukje hoger

Sligro.

Uitpakken met fotografie en video

 

De voor ons elfde editie van Sligro’s inspiratiemagazine ligt weer in de vestigingen! Dit keer met het thema ‘Nieuwe lente’. Misschien weet je het inmiddels al, maar New is verantwoordelijk voor de begeleiding van A tot Z. Dus ook voor het lente inspiratiemagazine 2022.

Kakelvers magazine

De lente staat voor nieuw. Voor een fonkelnieuw seizoen met nieuwe inspiratie en energie. Daar hoort een nieuw inspiratiemagazine bij. Ook dit jaar hebben we ons samen met Sligro ontfermd over het concept en in samenwerking met Boefkik verrukkelijke recepten bedacht. Samen met het team van Sligro deden we de styling, fotografie, vormgeving, copy en de online doorvertaling. Net zoals elk jaar legden we ook deze keer de lat weer nét een stukje hoger. Zo hebben we ook qua fotografie onszelf weer overtroffen. Want hoe we bijvoorbeeld zo’n kunstige cover en openingsspread voor elkaar hebben gekregen? Lees maar eens verder.

The real deal

Zo’n kunstig kiekje, dat is wel even fröbelen. Side note: Joost van Boefkik kookt wel alles ‘echt’ en op smaak en speelt dus niet vals met bepaalde middeltjes (dingen als motorolie in plaats van stroop, scheerschuim in plaats van slagroom of aardappelpuree om een schaal of hoorntje op te vullen). De gerechten zijn dus écht zo lekker als ze eruit zien – maar een rechtopstaand radijsje kan zelfs Joost niet voor elkaar krijgen.

Cover en openingsspread

Dus hoe komt zo’n beeld dan wel tot stand? Het begint allemaal met een flinke hoeveelheid fantasie, ingegeven door art-director Jenneke. Vervolgens heeft onze fotograaf Tim samen met setstylist Babet overlegd en nagedacht hoe zij deze fantasie tot leven gaan brengen. Want hoe laat je zo’n cocktailglas nou balanceren op een randje? En hoe blijft die radijs rechtop staan? Kneedgum en vislijn bleek het antwoord. Oké, en een beetje Photoshop voor de nabewerking.

De trukendoos

Het kost nogal wat tijd om zo’n grote compositie te maken – alle onderdelen moeten immers stil blijven staan en hangen. Met kneedgum en vislijn wordt daarom alles gefixeerd. Maar niet alles lukt op die manier. Zo bleef het loof van de radijs bijvoorbeeld niet zo lang rechtop staan. In zulke situaties maken we meerdere foto’s die we later samen monteren tot één beeld. Ook de kneedgum en vislijnen worden tot slot weg geshopt om het plaatje compleet te maken.

Fun fact: het gebakken eitje op de openingsspread is een knipoog naar de klok van Dalí.

Blacklight gin-tonic

Blacklight, het doet je misschien vooral denken aan stapavonden in je jongere jaren, maar je blijkt er ook mee te kunnen koken. We hebben namelijk een wel heel speciaal gerecht op de gevoelige plaat gelegd: gin-tonic jelly met blacklight. In de tonic zit een stofje met de naam kinine. Als hier uv-licht op schijnt, fluoresceert de stof en shinen de fellere kleuren. Hierdoor krijgt de jelly een gaaf effect en hebben we deze mooie beelden kunnen schieten.

Plantbased latte’s

En hoe die plantaardige drankjes zo mooi blijven liggen zonder dat alles eruit loopt? Voor deze plaat hebben we twee foto’s gemaakt: één keer top-view van de ingrediënten en één keer front-viewbeeld van het glas. Deze beelden heeft Tim vervolgens in elkaar gemonteerd in Photoshop. Best een klus, want de schaduwen op het glas en op de grond moeten precies kloppen. Gelukkig is dat voor onze Tim geen probleem!

Creatief met video

Voor deze editie van het inspiratiemagazine zijn er ook weer video’s geschoten. Onze motion designer Monique heeft haar skills vervolgens ingezet en drie súpergave video’s in elkaar gemonteerd. Hieronder zie je het resultaat!

Bekijk en bewonder 

‘Nieuwe lente’ in het echie bewonderen? Dat kan! We verzorgden voor alle Sligro-vestigingen een zichtbare, uniforme uitstraling en natuurlijk scoor je hier ook meteen een eigen exemplaar van het inspiratiemagazine. Kun je niet wachten, bekijk dan hier de online doorvertaling van ‘Nieuwe lente’. 

Vier de Lente Sligro Overzicht van Displays
Vier de Lente Sligro Overzicht van Displays
Vier de Lente Sligro Overzicht van Vestiging
Vier de Lente Sligro Overzicht van Socials
Vier de Lente Sligro Overzicht van Winkelwagentje

Gerelateerde blogs