Onze projectmanagers zijn onmisbaar Scroll to top

Onze projectmanagers zijn onmisbaar

New. Brand Activators.

Waarom wij van onze duizendpoten houden

Meester in het managen van deadlines, risico’s en ongeplande uitdagingen. Regisseur van diverse projecten. Bruggenbouwer tussen teams, creatieven en klanten. Bewaker van voortgang en overzicht. Dat is een projectmanager. Wij zetten deze essentiële rol graag in de spotlight.

Organisatie, strategie en samenwerking

De projectmanager is degene die de juiste mensen samenbrengt en zorgt dat alle disciplines met elkaar verbonden worden, zijn en blijven. Alles om de vele neuzen dezelfde kant op te krijgen. Plannen, prioriteiten stellen en delegeren met een gevoel voor punctualiteit, diplomatie en empathie. Én altijd met het oog op het resultaat. Dit is waar projectmanagement – in het kort – om draait. 

Wij doken in de wereld van projectmanagers om te onderstrepen hoe onmisbaar deze rol is. Dit delen we graag met je en geloof ons: het is het lezen waard.

Milly
Rowin

A day in the life

Laten we plaatsnemen op de stoel van een projectmanager. Zit je lekker? Aan de slag! Je begint met het openen van de inbox en maakt deze op orde. Vervolgens stuur je nog een kleine update naar zowel het team als de klant over de laatste ontwikkelingen binnen het project. Een van de mailtjes die je binnenkreeg was de goedkeuring van een offerte. Hoera! Je maakt een plan en brieft je collega’s over de begroting en planning. Zijn alle prioriteiten nu op orde? Ja? Perfect! Dan kan iedereen direct aan de slag.

Vervolgens maak je een duidelijke briefing voor de copywriter. Je geeft kraakheldere feedback voor de designer en strakke planningen voor de studio. Je houdt klanten op de hoogte, overlegt met collega’s en beoordeelt het aangeleverde werk. Er is een vlotte informatiestroom tussen alle partijen, daar ga je goed op. Is het nu al lunchtijd? Ook die is gepland en je geniet van een half uurtje rust.

Na je break schiet je even langs een collega voor wat extra toelichting. Bijna half twee, door naar de fotoshoot. Voor de shoot heb je precies de juiste items geregeld en je weet hoe deze in beeld moeten komen. Klik, klik en klaar. Even checken of dat verder alles volgens plan verloopt. Dat gaat best prima! Met wat feedback en bijschaven is alles weer duidelijk en kan iedereen morgen vooruit. Terug naar je telefoon. Nog even met de klant bellen over een nuanceverschil in die laatste tekst en naar huis.

Eenmaal thuis voel je je voldaan. Het spreken en samenbrengen van zoveel mensen, dat blijft goed voelen. Je bent weer een stap dichterbij de oplevering. Je eindigt de dag met het gevoel dat morgen geen saaie dag wordt. Er staat vast weer van alles te gebeuren!

En er nog energie uit halen ook

Onze projectmanagers zijn doeners én denkers. Ze zeggen nee tegen nee en vinden een tweede keer altijd kunnen. Ze weten dat een dag nooit eindigt zoals je ’s ochtends bedacht had. “Je wil de streep halen, maar ook altijd de lat”, hoor je ze dan roepen. Ze hebben talloze verhalen over onverwachte wendingen, creatieve oplossingen en inspirerende samenwerkingen. Het zijn deze anekdotes en ervaringen die het vak van een projectmanager zo levendig en inspirerend maken. Projectmanagers, bedankt. Jullie zijn de hoeders die de chaos op afstand houden.

Joyce

Gerelateerde blogs