Super Bowl commercials 2022 - New. Brand Activators. Scroll to top

Super Bowl commercials 2022

New. Brand Activators.

Kijken voor de commercials

 

Zondag 13 februari wordt de 56ste editie van de Super Bowl gespeeld. Om precies te zijn begint het om 00:30 uur Nederlandse tijd in de nacht van 13 op 14 februari. Het grootste eendaagse sportevenement ter wereld markeert niet alleen de finale van het American Football-seizoen. Er wordt ook uitgekeken naar het volkslied en de halftime show van Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar. En waar liefhebbers van de sport zich verheugen op de ontknoping van de wedstrijd, zijn wij Brand Activators vooral benieuwd naar de vele commercials.

Peperdure reclames

De Super Bowl is ieder jaar weer een groots spektakel wat door meer dan 100 miljoen Amerikanen wordt bekeken. Met zoveel kijkers is dit event traditiegetrouw ook hét moment voor merken om zich te presenteren. Niet voor niets zijn er dan ook vele lijstjes te vinden van de meest memorabele Super Bowl commercials door de jaren heen (denk aan klassiekers van Apple, Budweiser en Old Spice). Zo’n tachtig tot negentig commercials worden gelanceerd tijdens de Super Bowl LVI. De investering voor de zendtijd van een reclame tijdens dit sportevenement bedraagt dit jaar maar liefst 6,5 miljoen dollar voor 30 seconden. Dat kan niet anders dan supervette video’s opleveren toch? Het is dan ook het meest gewilde reclameblok ter wereld en die hoge prijs, wat ieder jaar weer wereldnieuws is, draagt alleen maar bij aan de impact.

Sterrenparade

De grote merken willen schitteren met hun commercials die vaak complete filmproducties zijn. Ze zetten daarvoor een scala aan bekende celebrities in. Zo heeft Lay’s voor hun eerste Super Bowl commercial in 17 jaar Paul Rudd en Seth Rogen gestrikt. Claimt Planet Fitness dat Lindsay Lohan haar leven dankzij hen heeft gebetert. Maakt Dr. Evil z’n comeback in de commercial van General Motors. En zet BMW Arnold Schwarzenegger en Salma Hayek in als Zeus en Hera voor hun nieuwste elektrische SUV. De lijst is eindeloos.

De favorieten van Super Bowl LVI

We hebben een hoop sportfanaten in ons team, maar de Super Bowl kijken we toch vooral voor de commercials. Het is ieder jaar weer een mooi moment om een flinke dosis inspiratie te halen uit de campagnes die worden gelanceerd. Wat de grote favoriet van dit jaar wordt weten we nog niet, maar gelukkig is er zelfs al voor de aftrap van de wedstrijd een flinke lijst commercials bekend waar we van kunnen smullen. We presenteren een selectie van onze favorieten!

Gerelateerde blogs