Super Bowl commercials - New. Brand Activators. Scroll to top

Super Bowl commercials

New Brand Activators.

Kijken voor de commercials

 

Zondag 7 februari wordt de 55e editie van de Super Bowl gespeeld. Om precies te zijn begint het om 00:00 uur Nederlandse tijd in de nacht van 7 op 8 februari. Het grootste eendaagse sportevenement ter wereld markeert niet alleen de finale van het American Footbal-seizoen. Er wordt ook uitgekeken naar het volkslied en de halftime show van The Weeknd. En waar liefhebbers van de sport zich verheugen op de ontknoping van de wedstrijd, zijn wij Brand Activators vooral benieuwd naar de vele commercials.

Peperdure reclames
De Super Bowl is ieder jaar weer een groots spektakel wat door meer dan 100 miljoen Amerikanen wordt bekeken. Met zoveel kijkers is dit event traditiegetrouw ook hét moment voor merken om zich te presenteren. Niet voor niets zijn er dan ook vele lijstjes te vinden van de meest memorabele Super Bowl commercials door de jaren heen (denk aan klassiekers van Apple, Budweiser en Old Spice). Zo’n zeventig commercials worden gelanceerd tijdens de Super Bowl LV. De gemiddelde investering voor de zendtijd van een reclame tijdens dit sportevenement bedraagt maar liefst 5,5 miljoen dollar voor 30 seconden. Dat kan niet anders dan supervette video’s opleveren toch? Het is dan ook het meest gewilde reclameblok ter wereld en die hoge prijs, wat ieder jaar weer wereldnieuws is, draagt alleen maar bij aan de impact.

Sterrenparade
De grote merken willen schitteren met hun commercials die vaak complete filmproducties zijn. Ze zetten daarvoor een scala aan bekende celebrities in. Zo heeft Doritos Matthew McConaughey gestrikt, gaat Cheetos de strijd aan met Mila Kunis, Ashton Kutcher en Shaggy en speelt Lenny Kravitz een hoofdrol in de commercial van Stella Artois. De lijst is eindeloos.

Volgens Michelob ULTRA is echter niet alles wat het lijkt. Daarom gooien zij het dit jaar over een andere boeg met een “All-star cast” van celebrity look-alikes van Megan Fox, Serena Williams, Usher, Sylvester Stallone, Lucy Liu en een verrassend einde met (de broer van) Don Cheadle. Verfrissend!

De favorieten van Super Bowl LV
We hebben een hoop sportfanaten in ons team, maar de Super Bowl kijken we toch vooral voor de commercials. Het is ieder jaar weer een mooi moment om een flinke dosis inspiratie te halen uit de campagnes die worden gelanceerd. Wat de grote favoriet van dit jaar wordt weten we nog niet, maar gelukkig is er zelfs al voor de aftrap van de wedstrijd een flinke lijst commercials bekend waar we van kunnen smullen. We presenteren onze favorieten!

Gerelateerde blogs