The New Croissant - New. Brand Activators. Scroll to top

New Brand Activators.

Een kijkje in onze keuken.

 

Afgelopen zaterdag, op 30 januari, was het de Dag van de Croissant. Voor ons als creatieve club én foodspecialisten een mooi moment om op in te haken en te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Ten eerste een eigen foto- en videostudio, maar ook een eigen keuken én een food content strateeg die ook 10 jaar chef is geweest. Dus toen we hem vroegen voor deze dag een New croissant te maken ging hij samen met Raoul, onze motion designer, enthousiast aan de slag. 

Kijkje in onze keuken
Content maken doen we graag voor onze relaties, maar ook voor ons eigen merk kunnen we passende content verzinnen en dat van A tot Z uitvoeren. In deze case komt dat allemaal samen. Van een idee en het recept, naar het maken van het script, het script uitvoeren en dat vastleggen op beeld (foto’s en video), dit bewerken en editen, er een blog over schrijven en het verspreiden via het wereldwijde web: alles komt van onze hand en dat laten we graag zien!  

Duik je eigen keuken in
Bekijk hieronder het eindresultaat, neem een kijkje in onze (backstage)keuken of duik zelf de keuken in en waag je aan The New Croissant. Het recept hebben we helemaal voor je uitgeschreven en staat op video. Maar weet wel: “Het bereiden van deze speciale croissants kost wat tijd, maar het resultaat is zeker de moeite waard.” Aldus Dirk, de bedenker en maker van deze speciale croissant. Duik jij straks de keuken in?

The New Croissant
The New Croissant - Backstage
The New Croissant - Backstage
The New Croissant - Backstage
The New Croissant - Backstage
The New Croissant - Backstage
The New Croissant - Backstage

The New Croissant recept


Ingrediënten voor 6 à 8 croissants
130 ml water op 37 graden

6 gram droge gist
250 gram patentbloem
30 gram kristalsuiker
5 gram zout
1 eigeel
25 gram gesmolten roomboter
140 gram harde roomboter
Geklutst ei om in te kwasten
Kleurstof naar keuze

Stap 1:      
Roer de gist in het warme water en laat 10 minuten staan.

Stap 2:         
Roer in een kom de bloem en suiker door elkaar. Voeg het water met gist toe, het eigeel en de boter en kneed deze tot een soepel deeg. Voeg tijdens het kneden het zout toe (gist kan slecht tegen zout). Vorm het deeg in een bol en dek deze af met folie en zet in de koelkast voor 10 minuten.

Stap 3:  
“Draai” het deeg om door de zijkanten uit te trekken en weer op het deeg te leggen. Doe dat rondom zodat je weer een bal hebt. Dek af met folie en zet weer in de koelkast voor 20 minuten.

Houd ongeveer 1/5 van het deeg apart en meng deze met een gewenste kleurstof en zet weg in de koelkast. Dit gebruiken we bij stap 8.

Stap 4:       
Maak een vierkant van 10 bij 10 cm van de harde roomboter. Laat dit hard worden in de koelkast. Rol het koude deeg iets uit en leg de plak roomboter in het midden en vouw het deeg dicht als een envelop. Koel het deeg met de roomboter 6 uur in de koelkast.

Stap 5:       
Rol het deeg in één richting uit tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 40 cm. Vouw beide korte zijdes naar elkaar toe en vouw daarna nog een keer dubbel. Dek af met folie en laat een uur opstijven in de koelkast.

Stap 6:  
Rol het deeg over de lange zijde voorzichtig uit totdat je weer een lap krijgt van 20 bij 40 cm. Vouw de korte zijdes weer op totdat je een vierkant krijgt van 20 bij 20 cm. Pak in met folie en leg dit minimaal 2 uur in de koelkast.

Stap 7:     
Rol het deeg heel voorzichtig uit tot een breedte van 25 cm en een dikte van ongeveer 6 mm. Maak het deeg iets vochtig. Rol het gekleurde deeg uit en leg deze bovenop.

Stap 8:       
Snijd met een mes driehoeken uit het deeg van ongeveer 10 cm breed. Strek het deeg iets en rol het deeg tot croissants. Zorg ervoor dat het puntje onderaan zit.  Leg de croissants op een bakplaat.

Stap 9:  
Laat twee uur rijzen op kamertemperatuur. Kwast voorzichtig in met een geklutst ei en bak ongeveer 20 minuten op 165 graden.

Stap 10:
Voilà, un New Croissant!

Gerelateerde blogs