Van zalm tot herfstbos: vet mooie fotografie voor Vet Gezond Scroll to top

Van zalm tot herfstbos: vet mooie fotografie voor Vet Gezond

Coop.

Gewoon vet!

Het wordt kouder, de straten kleuren rood, geel en oranje van de blaadjes en de rood-met-witte-stippen-paddenstoelen schieten als, jawel, paddenstoelen uit de grond: herfst! Ook bij Coop is het herfst. Na het startsein dat de herfst is begonnen, wilden zij hun klanten inspireren met producten en recepten die gezonde(re) vetten bevatten – denk aan avocado, noten en vis – middels het thema Vet Gezond. Voor de fotografie bij deze thematiek, die in september en oktober liep, klopten ze aan bij New.

Food shoot

In september was het officieel, maar bij New was het hartje zomer al herfst. Een soort van dan. Coop wilde voor het thema Vet Gezond graag beelden voor online, bij blogs en op social media bijvoorbeeld, en voor instore. We gingen aan de slag met heerlijke, herfstige recepten en legden deze op smaakvolle manier vast. Yum … Horen we daar nou een maag knorren?

Het neusje van de zalm

Zes keer per jaar ligt het gratis magazine Aan de Keukentafel in de vestigingen van Coop. Elk magazine heeft een inspirerend thema en staat boordevol verhalen, recepten en tips. Het thema Vet Gezond ging ook gepaard met zo’n inspiratiemagazine. Het coverbeeld mochten wij verzorgen. Onze fotografen voelden zich meteen als een vis in het water, want met food fotografie weten wij wel raad. We klikten en klikten en al gauw wisten we het zeker: dit ‘zalm’ worden. En zie hier: de cover van het vet gezonde nummer. Twee smakelijke zalmmoten, die bekend staan om hun gezonde vetten en daarom perfect bij de thematiek passen, in de vorm van een hart. Vet lekker! Klik hier om de uiteindelijke cover te bekijken.

Hart van Zalmfilets

Fall pics are made in the summer

Net zoals in zalm, zitten ook in walnoten hartstikke gezonde vetten. En noten, die raap je natuurlijk in de herfst in het bos. Naast de close-up-foto in bovenstaande slider wilde Coop daarom ook graag een mooi sfeerbeeld hiervan. Voor onderstaand beeld hebben we pas echt alles uit de kast getrokken. Een beeld met kinderen, inclusief herfstoutfit, die noten rapen? In een herfstbos? Terwijl de mussen van het dak vallen? Geen probleem. U vraagt, wij draai… eh, schieten. En dus dook collega Raoul zijn tuin in en raapte hij, tot grote vreugde van zijn vrouw, eindelijk de herfstblaadjes van een herfst eerder bij elkaar. Zo creëerden we een heus herfstbos in onze fotostudio. Van een zomers barbecuefeestje in de winter tot een gezellig kerstdiner in de lente: bij New is elke soort fotografie en decor mogelijk. Dat blijkt weer!

Kinderen die Walnoten Oprapen in een Bos

Tot slot: quiz time

Hoeveel weet jij over gezonde vetten? Neem eens een kijkje op de Instagrampagina van Coop! Als aanvulling op de thematiek creëerden wij namelijk ook nog de Hamvragen over dit onderwerp. Dit is een leuk kennisquizformat dat we bij elk thema realiseren voor op de Insta Stories van Coop.

Vet gezond: al bij al een thematiek om verliefd op te worden. We hebben zelfs zin in de herfst en daarmee pompoengerechten en stoofschotels gekregen! Ondertussen is bij Coop het volgende thema alweer te zien en voelen in de winkels: Oer-Hollands. Voor een goede stamppot of andere pareltjes van Nederlandse bodem kun je dus ook bij Coop terecht.

Zalmfilet op Eten in een Pan
Salade van Dadels Vijgen en Ham

Gerelateerde blogs