Waarom je als merk vandaag nog moet starten met video Scroll to top

Waarom je als merk vandaag nog moet starten met video

New. Brand Activators.

Van meer traffic tot meer conversie

 

Video is hot. Gloeiend heet zelfs. Al een aantal jaar wint video het online van foto’s en tekst. Anno 2022 beslaan video’s zelfs zo’n 60% van het gehele internetlandschap. Wie slim is, heeft het maken van video’s al enige tijd op de to-do-lijst staan. Of begint daar nu mee.

Facts and figures

Uit onderzoek blijkt dat de ruime meerderheid van de internetgebruikers stopt met scrollen wanneer er een video op hun tijdlijn of websitepagina tevoorschijn komt. Video trekt dus meteen de aandacht – en de kans is groot dat je die aandacht met een goede video vast weet te houden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat video voor meer interactie, traffic én conversie zorgt. Mensen ondernemen sneller actie na het bekijken van een video. Zo bezoeken ze vaker de website of gaan ze sneller over tot de aankoop van een product.

Niet te filmen

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden – moet je nagaan wat je met meerdere, bewegende beelden kunt bereiken. Voor video hoef je als kijker geen moeite te doen. Het komt naar je toe. En het roept daarbij meteen een emotie op. Het water loopt ons in de mond als we die pizzareclame voorbij zien komen. We zijn verwonderd als we op Instagram Stories zien hoe het er behind-the-scenes echt aan toegaat op een filmset. We pinken een traantje weg bij die mooie vlog over de hereniging van baasje en hond. En we hebben een eurekamoment bij het zien van die ene TikTok hack. Met video roep je emoties op bij de kijker, jouw doelgroep. Met video kun je echt ráken.

Soorten video’s

Niet alleen wij zijn enthousiast over video. Ook SEO wordt er warm van. Met videocontent op je website scoor je hoger op de SEO-ranking en kom je dus hoger in de zoekresultaten. Leuk, al die feitjes, maar heb je verder geen idee wat voor video’s je voor jouw merk kunt inzetten? Denk dan eens aan productvideo’s, social video’s, video ads of testimonial video’s. Dit zijn de video’s die vandaag de dag het meest worden bekeken.

Maak kennis met onze videospecialisten

Jouw merk ook verNEWen met videocontent op je website of socialmediakanalen? Voor rake videocontent ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben twee getalenteerde motion designers in huis, waarvan een ook videograaf. Raoul en Monique zijn gespecialiseerd in alles wat met bewegend beeld te maken heeft. Zij brengen jouw verhaal tot leven met prachtige video’s of animaties. Zij verleiden jouw doelgroep met de meest mooie shots en weten die aandacht vast te houden, zodat alles wat jij wil vertellen bij jouw doelgroep terechtkomt.

Tips

Houd altijd je doelgroep in je achterhoofd en stem je video hierop af.

Zorg voor een goede kwaliteit beeld en geluid. Wel zo professioneel. 

Maak je video’s niet te lang, zodat de aandacht niet verslapt. 

Gebruik ondertiteling; 85% van alle video’s wordt bekeken zonder geluid.

Weten wat video voor jouw bedrijf kan betekenen?

Een van onze accountmanagers vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Aranca

Aranca Janssen

Accountmanager
+31 6 27 17 13 90
arancajanssen@wearenew.nl

Willy

Willy Fitters

Strategy & account director
+31 6 29 40 92 52
willyfitters@wearenew.nl

Gerelateerde blogs