Welkom New afstudeerstagiaire Kim Scroll to top

Welkom New afstudeerstagiaire Kim

New. Brand Activators.

‘’Ik ben van nature superkritisch’’

 

Na een kijkje genomen te hebben op onze website en onze creative playground in real life, wist Kim Vereijken het zeker: hier wil ze proeven van het werkleven en shinen tijdens de laatste stappen naar dat felbegeerde hbo-papiertje. Kim doet bij ons haar afstudeerstage en gaat haar kennis en kunde inzetten om een nieuw product te ontwikkelen voor onze tool PimpYours.com. Welkom bij de New-club, Kim!

Leer onze stagiaire kennen

Hi Kim! Laten we beginnen met jouw belangrijkste levensles.
‘’Druk maken is voor compressors. Een tijdje geleden kreeg ik deze spreuk toegestuurd via een sticker op WhatsApp. Ik heb er heel hard om gelachen, maar het is zeker waar.’’

Haha, true. Welke studie doe je?
‘’Business Innovation. Dit is een combi tussen commercieel, innovatief en creatief bezig zijn. Het leukste aan de studie zijn de lessen in creatief denken en het begeleiden van brainstormsessies. Bij beide vakken leren we verschillende technieken waarmee we, zoals dat zo mooi heet, out of the box leren denken. Ook hebben we toffe projecten.’’

Zoals?
‘’Vorig jaar deden we een project voor een woonorganisatie in een Eindhovense probleemwijk. Er is weinig woongenot in het appartementencomplex, dus kregen we de opdracht om daar iets aan te doen. Er bleek onderling veel wantrouwen te zijn en de bewoners kenden elkaar niet. Uiteindelijk hebben we een project ontwikkeld waarbij de bewoners samen met een groep kunstenaars een muurschildering ontwerpen die zowel het industriële design van het appartementencomplex als de mooie, speciale verschillen tussen de etniciteiten en culturen van de bewoners benadrukt. De bewoners mogen zelf ook meewerken aan de schildering. De woonorganisatie is hier nu dus ook echt mee bezig!’’

Kim Vereijken

Wat gaaf! Welke skill moet je hebben als je deze studie doet?
‘’Je moet altijd kritisch blijven en goede vragen blijven stellen. Aan jezelf, maar ook aan de opdrachtgever. Ik ben van nature erg kritisch, dus dat komt goed uit. Daarnaast is het van belang om een open mindset te hebben.’’

En nu afstuderen bij New/PimpYours.com
‘’Ja, mijn opleiding is heel breed en ik krijg les in meerdere key activities. Mijn voorkeuren zijn creatie, branding en design – en laat dit nu precies zijn waar New goed in is. Ik nam een kijkje op de site en het enthousiasme spatte ervanaf. Dat werkt aanstekelijk!’’

Wat was je eerste indruk van New toen je hier op gesprek kwam?
‘’De eerste keer dat ik hier binnenkwam, dacht ik meteen: Huh?! Wat cool, er is hier gewoon een festivalterrein binnen! Een werkomgeving en de uitstraling ervan zegt veel over een bedrijf. New viel me meteen op een positieve manier op.’’

Wat hoop je bij ons te leren?
‘’Ik hoop genoeg rond te kunnen snuffelen om te kijken wat ik leuk vind. Ik weet nog niet concreet wat ik wil gaan doen na mijn afstuderen. Ik ben met mijn 20 jaar ook nog jong en heb weinig ervaring in de werkwereld, dus meer ervaring is altijd welkom.’’

En wat gaan wij van jou leren?
‘’Ik hoop jullie wat te kunnen leren over de technieken en werkwijzen die ik heb geleerd tijdens mijn studie.’’

Tot slot: deze innovatie had jij zelf willen bedenken …
‘’De paperclip. Zo simpel, maar zo effectief.’’

Speeddaten met Kim

Hier heb ik gewoond: Lieshout
Hier woon ik nu: ’s-Hertogenbosch
Huisgenoten: 4 (studentenhuis ;))
Huisdieren: Thuis bij mijn ouders hebben we een golden retriever: Noa
Dit wilde ik vroeger worden: Politieagent, maar dan wel op een paard.
Nu wil ik dit worden: Nog geen idee. In ieder geval niets met paarden.
Gekke gewoonte: Minimaal een keer op een dag heb ik mijn gekke vijf minuten. Altijd wel leuk aangezien dit aanstekelijk werkt op mijn huisgenoten.
Fan van: Speciaalbier!
Gek op: Speciaalbier!
Favo snack: Olijfjes (voor bij dat speciaalbier)
Guilty pleasure: Het koekblik van mijn ouders meenemen voor een ritje, met de ramen naar beneden gedraaid – ja, zo oud dat je echt nog moet draaien – met 100% NL aan. Ik ga helemaal uit mijn dak als klassiekertjes als ‘Het Regent Zonnestralen’ en ‘Zo Stil’ opkomen.
Deze persoon inspireert mij enorm: Kiki Wesselo. Zij is een van de weinige bekende en succesvolle vrouwelijke dj’s is. Ze zit nog maar een paar jaar in het vak, maar zit echt in een muzikale fastlane. Ik vind het inspirerend om te zien wat voor een impact Kiki heeft wanneer ze draait voor publiek. Het is speciaal om te doen waar je je goed bij voelt en andere mensen mee te kunnen nemen in jouw passie.
Bovenaan m’n verlanglijst: Een nieuwe draaitafel. Op het moment heb ik er al eentje, maar deze is te klein en ik zou graag een andere willen. Goed sparen dus, want die zijn duur!
Stopwoordje: Chill

Dit zou ik nog eens willen leren: Braille. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest, daarom zou ik ook zo graag willen weten wat er staat geschreven in braille. Het voelt een beetje als een geheimschrift voor mij. Bovendien vind ik braille een superslimme innovatie.
Favoriete emoji: 😜
Mij niet bellen*: Fietsen ‘voor de lol’. Ik fiets alleen wanneer dit écht nodig is. Aangezien ik geen auto heb, is dit helaas vaker dan gewenst. Maar wielrenner, mountainbiken of spinnen? Mij niet bellen.
Talent: Ik kan vrijwel alles balanceren op mijn hoofd. Mijn vrienden en ik hebben er een traditie van gemaakt om elke keer wanneer ik in de kroeg ben een foto te maken met een biertje op mijn hoofd.
Dit talent zou ik willen bezitten: Opruimen en dan minimaal twee dagen alles opgeruimd houden.
Doen met 1 miljoen: Een huis kopen, aangezien één miljoen tegenwoordig nog niet eens zo’n heel verkeerde vraagprijs is voor een mooi huis in Nederland.
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: k ben dj en heb tot nu toe nog nooit gedraaid voor een groep mensen groter dan 100 man. Het lijkt me supercool om dit te mogen doen.
Dit boek moet je lezen: Ik lees niet zoveel, dus laat ik hem omdraaien: hebben jullie nog aanraders?
Deze film/serie moet je zien: The Handmaid’s Tale en Game of Thrones
Persoonlijke uitdaging voor dit jaar: Een concreter beeld vormen over wat ik leuk vind en wat ik wil gaan doen na mijn afstuderen.

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’