Welkom New copywriter John - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New copywriter John

New Brand Activators.

“Schrijven is voor mij een vorm van ontspanning, een hobby en een passie.”

 

Hoera! We hebben er weer een Brand Activator bij. Een copywriter, om ons creatieve team helemaal compleet te maken. Welkom John Janssen! Zijn naam belooft misschien niet al te veel, maar schijn bedriegt. Want deze Helmonder is een geboren woordkunstenaar en storyteller. Zijn opstellen op de basisschool hebben inmiddels een bijna legendarische status verworven. Hij is universitair geschoold, al heel wat jaartjes gelukkig getrouwd en vader van twee creatieve telgen. Hoe raakt zo’n stadse jongen nou verzeild in het dorpse Veghel?

Leer een copywriter kennen


Van freelancer naar parttime vaste stek. Vertel, hoe voelt dat zo?
“Ik heb in het verleden bij diverse bureaus gewerkt als copywriter. Daarvóór ook een tijdlang in de journalistiek en communicatie. Een jaar of vijf geleden besloot ik om het eens als éénpitter te gaan proberen. Waarom? Ach, soms moet je het grote avontuur aangaan. Dat heeft helemaal niet zo slecht uitgepakt, mijn Storysjop loopt best lekker. Maar op den duur ga je wel dat gevoel van ‘samen’ en ‘teamwork’ missen. Toen deze vacature voorbij kwam heb ik niet lang geaarzeld, zeker niet omdat ik New al kende van enkele eerdere opdrachten. De klik is er, ik hoop dat ik de komende jaren van toegevoegde waarde kan zijn en dat ik klanten kan bedienen en ontzorgen met wervende, originele, effectieve én inspirerende teksten. Heel veel zin in!”

Wat vind je het leukst aan schrijven?
“Bijna niet uit te leggen. Ik heb altijd al geschreven. Mijn leraar op de basisschool heeft al mijn opstellen bewaard en me die enkele jaren geleden toegestuurd. Bijzonder, toch? Schrijven is voor mij niet alleen werk, maar tegelijk een vorm van ontspanning, een hobby en een passie. Hoe lekker als je daar je vak van kunt maken! Maar ook in mijn vrije tijd blijf ik schrijven. Gedichten, korte verhalen, ik heb daar ook enkele prijzen mee gewonnen.”

Welke skill is volgens jou essentieel voor een copywriter?
“Het zijn er verschillende. Het begint bij creativiteit en nieuwsgierigheid. Je verplaatsen in de materie en tot op de bodem uitzoeken wat de problematiek is. Zodat je voor je klanten de meest effectieve en overtuigende teksten kunt produceren. Maar of dat skills zijn? Ik denk eerder dat het aangeboren kwaliteiten of eigenaardigheden zijn, net hoe je het bekijkt. Je research omzetten in een goed verhaal is dan weer wél een skill. Uiteindelijk is alles storytelling. Snappen dat niet de klant of zijn product de held van het verhaal is, maar de consument. Die consument is op zoek naar iets. En de klant waarvoor ik werk heeft datgene in huis. De verbinding leggen tussen die twee, dat is de kern waar het om draait.”

Jij bent tevreden, wanneer …
“Ik ben pas écht tevreden als ook anderen tevreden zijn, collega’s én klanten.”

Wat is je beste eigenschap?
“Ik denk dat het mijn positieve instelling is. Voor mij is het leven één groot avontuur. Tegenslagen horen erbij. Maar aan het eind van de rit gaat de zon altijd weer schijnen, daar moeten we op vertrouwen.”

Wat is jouw beste tip om projecten tot een goed einde te brengen?
“Volhouden. En je niet persoonlijk aangevallen voelen als je werk eens niet in de smaak valt bij de klant. Je schrijft immers in de eerste plaats voor anderen. Dat ik er zelf óók plezier aan beleef, is een tweede.”

Welke levensles wil je meegeven?
“Blijf jezelf. Want je bent mooi, wat anderen ook van je zeggen of denken. Daar moet je in geloven, altijd. Het zijn de mooie mensen die de wereld een heel stuk mooier maken.”

Wat wens je de wereld toe?
“Rust, vrede en gezond verstand. En geloof in een goede afloop.”

Speeddaten met John

Hier heb ik gewoond: Helmond, Tilburg, daarna weer Helmond
Talent: Heel lang op een terras kunnen blijven zitten
Gekke gewoonte: Op de bank in slaap vallen
Fan van: The Beatles, Laurel & Hardy en Jack Daniels Honey
Gek op: Mijn vrouw en kinders, vinyl
Favo snack: Frikandel XXL
Deze film moet je zien: The Big Lebowski
Bovenaan m’n verlanglijst: Een cottage in Ierland, of een leuk bootje!
Doen met 1 miljoen: Beide wensen hierboven vervullen!
Dit zou ik nog eens willen leren: Gitaar spelen, maar dat komt er toch niet van 🙂
Dit talent zou ik willen bezitten: Het geduld en uithoudingsvermogen om een roman te kunnen schrijven
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik nog doen: Nogmaals, een roman schrijven
Mij niet bellen*: Je mag mij overál voor bellen. Nou, bijna overal voor.
Favoriete emoji: Die coole, met de zonnebril
Stopwoordje: Top!, of … (geen commentaar)
Favoriete quote: Jeder Mensch braucht ein Ventil

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs