Welkom New copywriter Kirsten - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New copywriter Kirsten

New Brand Activators.

‘’Gewoon die schouders eronder en pas stoppen als je tevreden bent’’

 

Nóg een copywriter? Jazeker! Onze spiksplinternieuwe Brand Activator heet Kirsten Bloemen en ze schrijft al verhaaltjes sinds ze in groep 3 Aap, Noot, Mies onder de knie had. Wat ze later wilde worden was dan ook geen verrassing: iets met schrijven. Inmiddels is het later en verdient ze inderdaad haar boterham met schrijven. Schrijven voor bedrijven is voor Kirsten niet onbekend, maar de laatste jaren was deze Veghelse vooral een bezige bij in de tijdschriftenwereld. Met de komst van een dochtertje zag ze een baan boven de rivieren niet meer zitten, maar bovenal werd het hoog tijd voor iets uitdagenders. Meet Kirsten!

Leer een copywriter kennen

Vertel: van eindredacteur naar copywriter. Hoe voelt dat? 
‘’Spannend vooral! Hoewel ik naast mijn baan als eindredacteur regelmatig schrijfklussen deed voor bedrijven, heb ik me de laatste jaren toch vooral gefocust op die eindredactie van twee tijdschriften. Ik heb wel superveel zin om aan iets nieuws te beginnen en iets anders te gaan doen. Eindredactie komt toch telkens weer op hetzelfde neer, dit is uitdagender. Kan ik mijn creatieve brein weer eens wat vaker laten spreken!’’

Wat vind je het leukst aan schrijven?
‘’Dat het begint met een warboel aan hersenspinsels (althans, bij mij dan) en dat daar dan, na wat schrappen en schaven, uiteindelijk een goede tekst uitrolt. Dat vind ik een fijn en leuk proces om mee bezig te zijn.’’

Welke skill is volgens jou essentieel voor een copywriter?
‘’Creativiteit. Standaardteksten kunnen we allemaal wel schrijven, het gaat er juist om dat je verder kunt gaan dan dat. Iets verfrissends, out of the box, iets News (hihi).   

Jij bent tevreden, wanneer …
‘’… mijn gevoelletje zegt: jep, dit is ‘m. Niks meer aan doen.’’

Wat is je beste eigenschap?
‘’Nieuwsgierigheid, maar ook dat die hersenspinsels in mijn hoofd altijd doorgaan. Dat laatste is niet altijd handig (hallo, concentratie van een goudvis), maar daardoor heb ik vaak wel creatieve ideeën. Om overzicht in die chaos te creëren heb ik mezelf aangeleerd om herinneringen te zetten, lijstjes te maken en alles in m’n agenda te zetten. Punctueel kun je mij dus ook wel noemen – en daardoor heb ik nog nooit een deadline gemist!’’ 

Wat is jouw beste tip om projecten tot een goed einde te brengen?
‘’Gewoon die schouders eronder en pas stoppen als je écht tevreden bent. Half werk leveren we niet af.’’ 

Welke levensles wil je meegeven?
‘’Luister naar je gevoel en doe de dingen waar jij blij van wordt, ongeacht wat anderen daarvan vinden.’’

Wat wens je de wereld toe?
‘’Alles kunnen eten zonder aan te komen. Of moet het een reële wens zijn? Dan heel veel liefde en gezondheid.’’

Speeddaten met Kirsten


Hier heb ik gewoond: Vorstenbosch, Madrid, Amsterdam en Veghel
Talent: Songteksten kunnen onthouden na een liedje één keer gehoord te hebben
Gekke gewoonte: Altijd een dekentje op de bank willen hebben, zelfs met 30 graden
Fan van: Bovengemiddeld brede muzieksmaak, maar John Mayer en Drake zijn toch mijn favo’s
Gek op: Vriend, dochtertje en friet
Favo snack: Naturel ribbelchips met een likje ketchup
Deze film móet je zien: Heb veel mooie films gezien maar als ik ze dan moet opnoemen, kom ik er niet op, haha. Recent Fatherhood gezien, die was erg mooi!
Bovenaan mijn verlanglijst: Een elektrische fiets; maakt het leven net wat makkelijker
Doen met 1 miljoen: Een huisje met zwembad op een mooie plek met ontelbaar veel zonuren. Cocktail erbij, niks meer aan doen.
Dit zou ik nog eens willen leren: Dj’en
Dit talent zou ik willen bezitten: Meteen helemaal sociaal kunnen zijn in een grote groep nieuwe mensen. Hoe doen mensen dat toch?
Dit heb ik nog nooit gedaan en zou ik willen doen: Op een feestje dj’en
Mij niet bellen* voor: Andermans blote voeten
Favoriete emoji: Die huilen-van-het-lachen-emoji; kan (bijna) overal bij
Stopwoord: ‘Yes’ en ‘Helemaal goed’
Favoriete quote: Ik ben niet zo van de quotes, maar ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ voel ik wel

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’