Welkom New copywriter Wesly - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New copywriter Wesly

New. Brand Activators.

Mooie verhalen vertellen en inspireren met tekst, dat is wat ik wil!’

 

Hoppa, deze Brand Activator is ook NEW! Wesly heeft zich onlangs aangesloten bij ons copywritersteam en heeft er ontzettend veel zin in. Deze muziekliefhebber zit regelmatig op de mountainbike, is creatief en reuzenieuwsgierig.

Leer een copywriter kennen

Hi Wesly! Wat heeft jou zoal bezig gehouden tot dusver?
‘Tijdens mijn studie ben ik begonnen als zzp-marketeer, omdat ik praktijkervaring op wilde doen. Dat is gelukt: vanaf mijn eerste opdracht bij een vriend ben ik constant van de ene naar de volgende opdrachtgever doorgestuurd. Enkele zijn blijven hangen en help ik op mijn vrije dagen met communicatie en marketing.’

Heb jij het dan niet veel te druk voor een NEWe baan?
‘Nee hoor. Ik heb mijn zzp-bezigheden afgeschaald naar twee fijne klanten. zodat alles goed behapbaar blijft. Overal waar ik tot dusver kwam werken, werd mij verteld: ‘’Wij snappen het niet, dit moet er gebeuren en succes ermee!’’ Dit was erg leerzaam. Maar na enkele samenwerkingen kwam ik erachter dat ik, op dit punt in mijn carrière, sneller leer wanneer ik collega’s heb om mee te sparren. Daarnaast ben ik toe aan vastigheid en verdieping in mijn werk. Dit hoop ik bij New te vinden: een team waar je kennis kunt delen en eens met elkaar kunt meekijken.’

Je bent begonnen als marketeer. Hoe kom je bij copywriting terecht?
‘Als zzp-marketeer ben je stiekem veel aan het copywriten: nieuwsbrieven, artikelen, blogs, webteksten, e-mails, noem maar op. Van de vele taken van een marketeer vond ik copywriting het leukste. Dus vol verwachting klopt mijn hart!’

copywriter wesly

Fijn om te horen! Wat maakt jou een goede copywriter?
‘Ik ben enthousiast en nieuwsgierig. Dit kan ik goed kwijt in de copy die ik schrijf. Geschreven woorden kunnen iemands horizon verbreden en mensen aan het denken zetten. Zo maak je met elk artikel impact en bouw je een verbinding op tussen bedrijf en klant.’

Wanneer ben je tevreden?
‘Tevreden ben ik wanneer een verhaal goed naar voren komt en alle betrokkenen deze mening delen. Vooral als je er naderhand nog een interessant gesprek over kunt voeren.’

Wat is jouw ultieme tip voor wanneer je zonder inspiratie zit?
‘Zet je favoriete muziek op en ga fietsen, hardlopen of doe iets anders sportiefs. Dit werkt voor mij goed. Zo maak ik mijn hoofd leeg, krijg ik nieuwe energie en kan ik weer knallen.’

Genoeg over werk. Wie is Wesly?
‘Ik ben een muzieknerd en ontdek elke week wel een nieuw album. Ook hou ik van sporten, lezen, schilderen, reizen en gamen. Zo heb ik twee Eurotrips gedaan en ben ik verschillende keren in Azië geweest. Schrijven en ontwerpen vind ik ook leuk.’

Hoe zien jouw weekenddagen eruit?
‘Ik streef ernaar om elke dag zoveel mogelijk plezier te hebben. In mijn vrije tijd ben ik daarom het liefst met vrienden, vul ik uren met goede gesprekken en het blesseren van onze lachspieren. In de stad, het park, op een festival of huisfeest. Er valt altijd wel iets te beleven. Ik ken die gasten al zo lang, het maakt niet uit waar we zijn. Plezier hebben we toch wel.’

Speeddaten met Wesly

Leeftijd: 29
Hier heb ik gewoond: Schijndel, Tilburg, Amsterdam
Hier woon ik nu: ’s-Hertogenbosch
Huisgenoten: Mijn vriendin
Huisdieren: Nee, dat is niet handig als je midden in de stad woont. Ik hou wel ontzettend van honden!
Dit wilde ik vroeger worden: Leeuw, vraag me niet waarom.
Beklede functies: Socialmediamanager, marketeer, team lead marketing
Nu ben ik: Copywriter
Deze campagne had ik zelf willen bedenken/maken: Alles van SIRE. Korte, duidelijke boodschappen met maatschappelijke impact.
Wanneer ben je volgens jou succesvol?: Als je gelukkig bent in je dagelijkse leven.
Beste eigenschap: Niet boos te krijgen
Grootste les van het afgelopen jaar: Maak je niet druk om wat je niet kunt controleren
Fan van: Muziek, festivals en reizen

Gek op: Vrienden en vriendin
Favo snack: Nougat
Guilty pleasure: Discomuziek
Bovenaan m’n verlanglijst: Tuin
Stopwoordje: Ja’, ‘mhmm’ of ‘ okay’
Dit zou ik nog eens willen leren: Vaarbewijs halen
Favoriete emoji: 😂
Mij niet bellen*: Je kunt mij altijd proberen te bellen, als ik iets niet wil dan hoor je het wel!
Talent: Genieten
Dit talent zou ik willen bezitten: Fotografisch geheugen
Doen met 1 miljoen: Elk jaar van oktober tot maart op reis
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: De ruimte in
Dit boek moet je lezen: How To Kill A Mockingbird. Een tijdloze klassieker. Als je dit boek leest, snap je direct waarom.
Deze film/serie moet je zien: After Life is gevuld met zowel de humor als het verdriet die samen het leven opmaken. Plus Ricky Gervais is gewoon fucking grappig. Aanrader!

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs