Welkom New fotograaf Bram - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New fotograaf Bram

New Brand Activators.

“Continu daag ik mezelf uit om zo het mooiste werk te kunnen maken”

 

Hij daagt zichzelf continu uit om zo zijn mooiste werk te kunnen maken. Hij heeft een heuse fetisj voor (flits)licht. Beschikt over een hele hoop creativiteit. Is gespecialiseerd in portretten. En hij is een kei in techniek, waarvoor hij bij zijn opleiding zelfs werd beloond met het cijfer 11!

Niet zo vreemd dus dat we heel blij zijn met deze nieuwe, talentvolle aanwinst, fotograaf Bram Wakelkamp, vers van het Koning Willem I College in Den Bosch. Bram komt als geroepen, want met onze fotostudio gaat het zo goed dat we dringend aan uitbreiding toe zijn. Het feit dat hij daarbij een passie heeft voor food, maakt het plaatje alleen maar completer. Maak kennis met deze lens-acrobaat uit het Gelderse Heukelum.

Leer een fotograaf kennen


Een 11 voor techniek op je diploma, hoe dan?
“Ja, dat cijfer kreeg ik van mijn stagebegeleider, haha! Dat had wellicht te maken met het feit dat ik meer over de gebruikte camera’s en apparatuur kon vertellen en er beter mee om kon gaan dan hijzelf. Ik ben dan ook zeer geïnteresseerd in techniek, dat speelt ongetwijfeld mee.”

Van opleiding naar een vaste stek bij een bureau. Vertel, hoe voelt dat zo?
“Het voelt vooral heel gek, ik kan het eigenlijk nog niet zo goed onder woorden brengen. Natuurlijk heb ik wel al vaker wat bijbaantjes gehad, maar dat was in een klein teamverband. Nu werk ik dan plots fulltime voor zo’n groot bureau en dat voelt toch wel als ‘wow!’ Maar weet je, ik ga gewoon doen wat ik leuk vind, mijn passie wordt ook mijn werk. Dus ik zie vanzelf wel wat de toekomst brengt, verder maak ik me nog niet zo druk. Maar ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Wat vind je het leukst aan fotograferen?
“Het spelen met licht, het ‘schrijven’ met licht, wat fotografie eigenlijk ook letterlijk is. Licht is niet alleen mijn passie, maar ook mijn specialiteit. Als het even kan komen er tijdens mijn werk dus ook de nodige lampjes uit mijn tas!” 

Welke skill is volgens jou essentieel voor een goede fotograaf?
“Dat is geen kwestie van één specifieke kwaliteit. Het is volgens mij een combinatie van techniekbeheersing, creativiteit en uiteraard ook de nodige meters kunnen maken als dat eens een keer nodig is. Alleen creatief zijn of de nodige technische kennis in huis hebben maakt je nog niet per se tot een goede beeldmaker. Het is een combinatie van skills.”

Wat is jouw beste tip om projecten tot een goed einde te brengen?
“Luisteren naar elkaar en voortdurend goed communiceren met en naar elkaar. Teamwork dus. Je kunt het uiteindelijk niet allemaal alleen doen, en dat hoeft ook niet.”

Jij bent tevreden, wanneer …
“Als ikzelf een echt wow!-gevoel heb bij een beeld en ook de klant of opdrachtgever en mijn collega’s datzelfde gevoel hebben. Het gaat bij mij niet over details of zo, het hele plaatje moet gewoon kloppen. Letterlijk en figuurlijk.” 

Bram Wakelkamp

Wat is je beste eigenschap?
“Een goed luisterend oor kunnen bieden. Als mensen hulp nodig hebben of ergens mee zitten, dan ben ik er voor ze. Ik kan dan niet altijd een advies geven, maar ze moeten weten dat ze in ieder geval bij mij aan kunnen kloppen. En als ik ze dan op de een of andere manier kan helpen, dan doe ik dat ook.”

Welke levensles wil je meegeven?
“Besef dat de keuzes die je maakt, hoe belangrijk ze ook zijn, nooit definitieve keuzes hoeven te zijn. Je hoeft er echt niet je hele leven aan vast te zitten. Er is altijd nog een weg b, c, et cetera. Ga vooral voor het moment, kies vooral waar je nu, op dit moment, gelukkig van wordt. Denk er natuurlijk wel goed bij na, voordat je een keuze maakt.” 

Wat wens je de wereld toe?
“Heel cliché, maar dat zijn toch vooral dingen als vrede, gezondheid en geluk. Happy people, daar gaat het om!”

Speeddaten met Bram

Hier heb ik gewoond: Heukelum, Gelderland
Talent: Koffiezetten (professioneel als barista), plaatjes draaien in de kroeg, en fotograferen natuurlijk!
Gekke gewoonte: Honderd keer checken of ik de auto goed op slot heb gedaan
Fan van: Lekkere drankjes
Gek op: Sushi
Favo snack: Tempura garnalen
Deze film moet je zien: Serie ook goed? Lupin, geweldige verhaallijn!
Bovenaan m’n verlanglijst: Eigen huisje!
Doen met 1 miljoen: Verhuizen
Dit zou ik nog eens willen leren: Op professioneel niveau cocktails klaarmaken
Dit talent zou ik willen bezitten: Eigen muziek maken
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik nog doen: Skydiven
Mij niet bellen*: De afwas. Gelukkig hebben we een vaatwasser!
Favoriete emoji: 🤩 of 🍻, blijft lastig kiezen
Stopwoordje: Joe!
Favoriete quote: Die heb ik niet echt

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs