Welkom New kok Ritchie - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New kok Ritchie

New. Brand Activators.

‘Koken voor fotografie is een vak apart‘

 

Opgeleid als kok, rolde hij in de functie van afdelingschef op de versafdeling van een supermarkt. De werktijden waren dan wel ideaal, maar Ritchie miste het culinaire vak. Nu mag hij koken tijdens kantooruren. De creatieve en culinaire rol als kok en receptontwikkelaar, is hem op het lijf geschreven.

Leer een kok kennen

Hallo, Ritchie. Leuk dat je er bent! Stel jezelf eens voor.
‘Hoi! Ik ben Ritchie van der Heijden, 32 jaar. Samen met mijn vriendin Nathalie en Robin en Yrsa, twee Noorse boskatten, woon ik in Eindhoven. Ik ben rustig van aard, misschien zelfs wat verlegen. Maar als ik je eenmaal heb leren kennen, ben ik hartstikke gezellig! Ik ben makkelijk in de omgang en om me boos te krijgen moet je heel wat uit de kast trekken. Niet verrassend, ik hou van koken en eten. Daarnaast mag ik graag spelletjes spelen of films en series kijken. En ik hou van motorrijden! Het onderhoud van mijn motor doe ik met plezier zelf. Dat hoort naar mijn mening ook bij het motorrijden.’

En hoe is de werkende Ritchie?
‘Na een uitgebreide koksopleiding aan de Rooi Pannen in Eindhoven, begon ik in de horeca. Ik heb bij verschillende restaurants gewerkt. Via via kwam ik in de supermarktwereld terecht. Maar daar begon ik de connectie met het koken te verliezen. Ik wilde weer lekker gaan koken, met mijn vak bezig zijn. Maar ja, ik was inmiddels verwend als het gaat om werktijden. Zo kwam ik terecht in mijn huidige functie, een redelijk zeldzame functie. Het toeval wilde dat deze bij New vrijkwam toen ik een nieuwe job zocht.’

Het universum heeft gesproken! Wat was je eerste indruk van New?
‘Het beeld dat je krijgt als je op de website kijkt, sprak me direct aan. Een leuke creatieve omgeving, waar mooi, professioneel werk uit voortkomt.’

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
‘Het creëren van nieuwe dingen en mensen verrassen met bijzondere smaken en combinaties.’

En wat is dan, tot nu toe, je lekkerste creatie?
‘Dat vind ik moeilijk kiezen… Ik heb als chef al veel moois mogen creëren. Als er dan een is die eruit springt, dan is dat de Iced ube latte. Heerlijke ijskoffie die ik voor Milka heb gemaakt.’

Oh yum! Waar haal jij je inspiratie vandaan?
‘Ik heb altijd met veel passie en enthousiasme gekeken naar het werk van Heston Blumenthal. Hij ontleedt traditionele gerechten of producten en van alle componenten creëert hij iets compleet nieuws. Dat vind ik schitterend.’

Wat kunnen wij van jou leren?
‘Ik heb een hoop kennis in huis, als het gaat om kooktechnieken, bereidingswijzen en ingrediënten. Verder heb ik bij mijn vorige werkgever echt leren koken voor fotografie. Dat is echt een andere manier van werken.’

En wat hoop jij bij New te leren?
‘Ik hoop nog meer kennis op te doen over fotografie en belichting.’ 

We gaan ervoor! Tot slot, wat is jouw toekomstbeeld op het gebied van food?
‘Ik verwacht dat er een goede balans gaat komen tussen plantaardig en dierlijk. Misschien komen we wel in de situatie waarbij het eten van vis of vlees als een uitzondering wordt gezien. Bijvoorbeeld alleen wanneer je gaat uit eten, of wanneer je thuis gasten ontvangt. Ik hoop op een toename in ambachtelijk, puur en ‘homemade’ voedsel en minder ‘processed food’.’

Speeddaten met Ritchie

Hier heb ik gewoond: Best, ‘s-Hertogenbosch
Hier woon ik nu: Eindhoven
Dit wilde ik vroeger worden: Architect, ik vond tekenen heel leuk. 
Gek op: Mijn vriendin Nathalie
Fan van: Oude auto’s, motoren en PSV
Gekke gewoonte: Een boodschappenlijstje maken. Nee, niet digitaal maar een echt lijstje.. op papier.
Beste eigenschap: Doorzetten
Favo snack: Een frikandel speciaal, maar dan koud! Dat is iets nostalgisch; mijn vader bakte altijd twee extra frikandellen en die maakte hij dan speciaal en bewaarde ze in de koelkast voor de volgende dag. 
Guilty pleasure: Ook iets van vroeger; macaroni met suiker. Oma bewaarde altijd een beetje macaroni zonder saus. Daar ging dan suiker overheen, als toetje.
Stopwoordje: Komt goed
Favoriete emoji: 😂
Doen met 1 miljoen: Huisje kopen, deel investeren voor later, twee verre reizen maken (Cuba en Japan), verder nog wat leuke dingen aanschaffen zoals een nieuwe auto en een motor laten reviseren.
Bovenaan mijn verlanglijst: Een eigen huisje

Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik nog ooit doen: Parachutespringen en deelnemen aan een autorally
Talent: Technisch inzicht: kleine problemen in en om het huis los ik zelf op. 
Dit talent zou ik willen bezitten: Zingen
Mij niet bellen: Hardlopen
Dit boek moet je lezen: De kleine Covey
Deze film/serie moet je zien: Hacksaw Ridge
Dit nummer moet je luisteren: Fantasias van Rauw Alejandro & Farruko, dan wel de unplugged versie.
Grootste les van het afgelopen jaar: Ouder worden is niet vanzelfsprekend. Ik heb het afgelopen jaar twee mensen zien gaan, die nog midden in het leven stonden. Dus probeer iedere dag te genieten en wees een beetje zuinig op jezelf.
Belangrijkste levensles: Maak je niet druk over zaken waar je geen invloed op hebt. Dat heeft geen zin, kost te veel tijd, moeite en energie.
Wens voor de wereld: Vrede, geluk en voorspoed. Wat we hier in Nederland ervaren als ‘normaal’, is voor veel mensen helemaal niet zo normaal. Dat zou wel zo moeten zijn.
Persoonlijke uitdaging tot eind 2023: Stoppen met roken

Gerelateerde blogs