Welkom New projectmanager Melissa Scroll to top

Welkom New projectmanager Melissa

New. Brand Activators.

‘Toen er een vacature vrijkwam, heb ik meteen gesolliciteerd’

 

Haar diploma moet ze nog ophalen (ze is cum laude afgestudeerd!), toch is ze al een aantal dagen ontzettend aan het shinen bij New. Welkom, NEW projectmanager Melissa!

Leer een projectmanager kennen

Hi Melissa! Jij hebt net je diploma in the pocket.
‘Yes, ik ben net klaar met de studie Business Innovation. Tijdens mijn afstuderen heb ik een oplossing bedacht om meer jongeren naar Fitland Mill te krijgen. Zij dachten dat zij een jonge doelgroep hadden, maar de gemiddelde leeftijd bleek 48+. Omdat zij meer jongeren willen aantrekken, heb ik een concept bedacht, gebaseerd op onderzoek en bedrijfsbezoeken bij sportscholen die wel een jonge doelgroep hadden en dezelfde prijs hanteerden als Fitland Mill. En met succes: vanaf september wordt het concept geïmplementeerd in de sportschool. En ik kreeg een 9 voor mijn afstuderen!’

Wow, netjes! Wat heb je geleerd van het afgelopen jaar?
‘Om vertrouwen te hebben in mezelf. Ik kon soms een beetje paniek krijgen tijdens mijn afstuderen, bijvoorbeeld omdat ik dacht dat ik er te weinig tijd aan had besteed of dat het niet professioneel genoeg zou zijn. Terwijl het eigenlijk altijd goed is geweest. Dat zag ik uiteindelijk ook aan mijn eindcijfer.’

Kun je wat vertellen over je werkervaring tot dusver?
‘Op mijn zestiende ben ik begonnen in de horeca. Na 6 jaar werd ik daar eerste medewerker. Helaas moest ik daar tijdens de coronacrisis mee stoppen en ben ik begonnen op de klantenservice bij Goossens. Niet veel later ben ik daar de sales mee gaan doen. Toch wilde ik uiteindelijk wat meer richting mijn opleiding om relevante werkervaring op te doen. Daarom begon ik op de marketingafdeling van Van Donzel. Een leuke, leerzame tijd, maar na mijn afstuderen wilde ik ook graag wat anders proberen. Toen kwam New op mijn pad!’

Hoe ben je bij New terechtgekomen?
‘Met een vriendin van mij, Kirsten, copywriter bij New, had ik het over de baan die ik na mijn afstuderen graag zou willen. Ik wist het niet zo goed. Kirsten opperde toen projectmanager. ‘’Echt wat voor jou’’, zei ze. Dat leek mij inderdaad een superleuke functie. Daarnaast vind ik dat New veel gave projecten doet en de content maakt mij elke keer weer aan het lachen. Toen Kirsten even later vertelde dat er een vacature vrijkwam, heb ik meteen gesolliciteerd!’

Wat lijkt je zo leuk aan het vak?
‘De veelzijdigheid en het contact met mensen.’

Welke skill is belangrijk te bezitten in jouw functie?
‘Goed kunnen plannen en structuur kunnen behouden. Je bent continu bezig met een project in goede banen te leiden. Dat kan niet zonder een goede planning en structuur.’

Wat is je eerste indruk van New?
‘Megagezellig! Iedereen is heel geïnteresseerd en goed in hun vak.’

Wat kun jij ons leren?
‘Ik ben altijd heel enthousiast, dus misschien enthousiasmeren? Of ja, iedereen hier is al heel enthousiast. Ik denk dat ik vooral veel van jullie kan leren.’

Speeddaten met Melissa

Hier heb ik gewoond: Langenboom, Eindhoven, Yiwu (China), Utrecht
Hier woon ik nu: Den Bosch
Huisgenoten: Twee hele leuke!
Huisdieren: Hondje Bowie bij mijn ouders, ook een beetje mijn huisdier dus 🙂
Dit wilde ik vroeger worden: Kapper
Beklede functies: Horecamedewerker, klantenservice, sales- en marketingmedewerker
Nu ben ik: Projectmanager
Gekke gewoonte: Mijn oorbel continu open en dicht doen of verschuiven
Fan van: Etentjes en borrelen
Gek op: Sushi, daar mag je mij voor wakker maken!
Favo snack: Frikandel speciaal
Guilty pleasure: Ex On The Beach
Bovenaan m’n verlanglijst: Een wereldreis maken
Stopwoordje: ‘Oké’ of ‘Yesss’
Dit zou ik nog eens willen leren: Pianospelen
Favoriete emoji: De twee handjes die samen een hart vormen

Mij niet bellen*: Voor hoogtes. Dus als iemand vraagt of ik hem of haar wil helpen met iets op het dak of hoog in de lucht: mij nie bellen.
Talent: Mensen enthousiast maken en dingen organiseren.
Dit talent zou ik willen bezitten: Hoofdrekenen, ik gebruik nu overal mijn rekenmachine voor.
Doen met 1 miljoen: Een huis kopen, deze verhuren en van dat geld een wereldreis maken 🙂
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Toch weer die wereldreis maken
Dit boek moet je lezen: De Zeven zussen-serie! Ben niet echt een lezer, maar deze boeken lees ik er iedere zomer 2 of 3 van. Echte aanrader! Momenteel ben ik bezig met de laatste, helaas.
Deze film/serie moet je zien: Suits
Beste eigenschap: Mijn enthousiasme
Belangrijkste levensles: Tijd heelt
Wens voor de wereld: Misschien een sociaal wenselijk antwoord, maar: wereldvrede en geen armoede. O, en geen lockdowns meer door corona of iets dergelijks.
Persoonlijke uitdaging voor 2022: Deze functie eigen maken!

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs