Welkom New senior projectmanager Marianne - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New senior projectmanager Marianne

New. Brand Activators.

‘Ik ben iemand die achter de schermen staat en een ander laat shinen’

 

Marianne brengt overzicht, nieuwsgierigheid en organisatorisch talent samen. ‘Nee’ komt niet voor in haar woordenboek. Verwachtingen managen wel. Op professioneel vlak heeft deze dame zich verschillende keren opnieuw uitgevonden. Haar ervaringen en instelling maken haar een ijzersterke projectmanager. Ontmoet Marianne!

Leer een senior projectmanager kennen

Welkom bij New, Marianne! Vertel eens over jezelf?
‘Natuurlijk! Ik ben Marianne Hiemstra. Een echte Brabantse, ondanks mijn Friese achternaam. Mijn man Alfred, van Friese afkomst, vindt het gelukkig ook veel leuker in Brabant. Samen wonen we met onze twee puberzonen Dion en Scott in het gezellige Eindhoven-Noord. Ik groeide op in Nuenen, omgeven door prachtige bossen, weiden en Brabantse gezelligheid.‘

Wie ben je als persoon?
‘Ik hou ervan om het anderen naar de zin te maken en ben bijna overal voor in. Vrienden noemen mij ook weleens ‘die reisleidster met de paraplu in de lucht’. Soms heb ik moeite met nee zeggen. En waarom zou ik ook? Ik geniet liever van de extra borrels, etentjes en feestjes. Tot rust kom ik door wandelen, uitwaaien aan zee of me verliezen in een spannende Netflix-serie.’

Tof! Hoe zag je reis naar New eruit?
‘Vroeger wilde ik actrice of danseres worden. Ik wilde in de spotlight staan, maar dat past niet bij mijn karakter. Ik ben iemand die achter de schermen staat en een ander laat shinen. Na de middelbare school ging ik op kamers wonen in Nijmegen om bedrijfscommunicatie te studeren.

Tijdens mijn studententijd had ik een bijbaan als redacteur bij een uitgeverij van vakbladen in de drogisterijbranche. Hier bleef ik na mijn studie hangen. Omdat de uitgever niet tevreden was over de studio die de vormgeving deed, startte hij zelf een reclamestudio. 

Ik werd projectmanager en we groeiden uit tot een bureau met 30 medewerkers dat voor retailers als Blokker en Marskramer mocht werken. Toen ik moeder werd, wilde ik niet meer elke dag van Eindhoven naar Ede rijden. Dus werkte ik de afgelopen 15 jaar bij diverse Brabantse retailbureaus als accountmanager. Toen merkte ik: Brabantse bureaus zijn toch écht het leukst! Daarna was het tijd voor een carrièreswitch. Ik werd manager in de kinderopvang. Erg leerzaam maar ik wilde toch weer terug naar bureauzijde. Dus hier ben ik!’

Mooi verhaal! Wat trok je aan in New?
‘Het voelt hier vertrouwd. Een aantal oud-collega’s werken hier ook en we vormen nu weer samen een team. Ook de warme ontvangst van Annemieke en Hennie was geweldig.’

En nu begin je hier als senior projectmanager, waarom deze functie?
‘Ik was toe aan een terugkeer, ik miste mijn vak. Bovendien is in deze functie elke dag anders en werk je met ruimdenkende, creatieve mensen. Zolang we kalm blijven en mee veranderen met de omstandigheden komt het, in mijn ervaring, altijd goed.’

Tot slot, wanneer ben je tevreden?
‘Wanneer we als team fijn hebben samengewerkt en de klant blij is met het eindresultaat.’

Speeddaten met Marianne

Gekke gewoontes: Hardop in mezelf praten
Fan van: Terrasje pikken in de zon met goed gezelschap
Gek op: Geitenkaas
Favo snack: Frikandel speciaal
Guilty pleasure: Hollandse hits meeblèren
Bovenaan mijn verlanglijstje: Gezond oud worden
Stopwoordje: Toch?
Deze persoon inspireert mij: Ronald Goedemondt. Hij heeft een unieke vertelstijl over vaak onzinnige dingen uit het dagelijks leven waar ik ontzettend om moet lachen. 
Dit zou ik nog eens willen leren: Zingen
Favoriete emoji: Emoji met hartjesogen 😍
Mij niet bellen: Om te gaan kamperen
Mijn talent: Inlevingsvermogen
Dit talent zou ik willen bezitten: Meer geduld met mijn puberzonen 😉

Doen met 1 miljoen: Onze hypotheek aflossen en een tweede huis kopen in de Algarve 
Dit boek moet je lezen: Het Parfum van Patrick Süskind
Deze film moet je zien: The Shawshank Redemption, een oudje maar blijft mooi! 
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Paragliding
Grootste les van het afgelopen jaar: Wijn en vriendschap worden beter met de jaren
Belangrijkste levensles: Always look on the bright side of life
Wens voor de wereld: Wees tolerant naar elkaar
Persoonlijke uitdaging: Meer sporten, en geen smoesjes meer.
Mooiste opdracht tot nu toe: Kerstcampagne en kerstmagazine van HEMA. 
Dit nummer moet je luisteren: Vrouwen uit Brabant van Björn van der Doelen, want: ‘‘vrouwen uit Brabant zijn net ietskes beter”

Gerelateerde blogs