Welkom New creative stagiair Danien Scroll to top

Welkom New creative stagiair Danien

New Brand Activators.

‘’Ik ben pas tevreden als iemand anders dat is’’

 

Je bent nooit te oud om te leren. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor stagiaires, maar ook voor ons als bedrijf. Jong talent heeft vaak een andere kijk op dingen en zorgt voor een frisse wind door het bedrijf. Stiekem zijn we daarom blij dat Danien Bom (19) een brandweervrouwcarrière heeft gelaten voor wat het is en ons team komt versterken het komende half jaar. Ze is creatief, een doorzetter, ontdekker en jager pur sang. Op dromen, welteverstaan. Meet onze kersverse creative stagiair!

Leer Danien kennen

Hoe ziet jouw studieloopbaan er tot nu toe uit?
‘’Na het vmbo heb ik eerst een jaar een juridische opleiding gevolgd. Juridisch? Ja … Ik had zelf eerst nog niet bedacht dat ik een opleiding kon volgen in de creatieve wereld. Tot ik op de beroepenmarkt op mijn middelbare school liep en een medewerker van de opleiding mediavormgeving op het Gilde in Roermond mij aansprak. Na een gesprek, waarin ik vertelde over hoe ik dingen bedenk en overal een beeld bij schets in mijn hoofd, zei hij: ‘’Hetgeen waarvan jij denkt dat iedereen het kan, zou zomaar eens jouw talent kunnen zijn.’’ Dat deed iets met mij, waardoor ik ben gaan kijken op die school. Ondertussen had ik Sintlucas ook ontdekt; helaas zat de opleiding voor dat schooljaar al vol. Het leek mijn ouders een goed plan om dan maar een brede opleiding te gaan volgen: juridisch. Dat heb ik geweten. Ik vond het vreselijk. Op het Sintlucas vond ik daarna gelukkig helemaal mijn plekje en inmiddels zit ik in mijn derde jaar.’’


Waarom koos je de studie crossmedia vormgeving?
‘’Ik was op school altijd die persoon die haar verslagen mooi wilde opmaken: een mooie voorkant en achtergrond en soms ook een leuk logo voor onze projectgroep. Klasgenootjes wilden dat ik ze natekende of wilden een woord in graffitiletters. Ik vond het allemaal leuk. Tekenen en handvaardigheid waren dan ook mijn favoriete vakken, als ik maar iets kon bedenken en uitwerken. Ik stond ook altijd voor in de rij als er iets creatiefs moest gebeuren, bijvoorbeeld het maken van een video en jaarboek voor de diplomauitreiking. De opleiding Crossmedia vormgeving is breed; je kunt opdrachten zo buigen dat ze bij jou passen. Hierdoor kan ik alles doen binnen mijn opleiding wat ik leuk vind: vormgeven, foto én film.’’

Wat vind je het leukste aan crossmedia vormgeving?
‘’Je kunt zelf invulling geven aan de opdrachten, zodat je kunt doen wat jij tof vindt. Ik merk ook in de klas dat projecten voor iedereen anders uitpakken. Dat maakt de opleiding divers en leuk.’’ 

Welke skill is essentieel te bezitten voor deze studie en waarom?
‘’Ik denk dat je moet durven dromen. Een opdracht kun je precies volgens het boekje maken, maar hoe tof is het als je het zelf mag invullen naar jouw dromen en doelen? Groots dromen mag absoluut op het Sintlucas. Niets is te gek. Je moet wel tegen een stootje kunnen; de docenten kunnen vrij hard zijn, dat is best soms best moeilijk.’’

Nu ben je stagiaire bij ons! Waarom koos je voor NEW?
‘’Ik was op zoek naar een stage die mij van alles wat ik leuk vind een beetje kon bieden, dus vormgeven, foto én film. Dat was moeilijk te vinden; het is vaak het een of het ander. Toevallig ging mijn vriend in die periode samenwerken met NEW voor een video. Hij vroeg daarna aan mij of dit niet precies het bedrijf was dat ik zocht. Ja, eigenlijk wel! Het voelde meteen goed. Ik vond het ook fijn om te zien dat hier ook ruimte is voor een praatje of een grap.’’

Wat hoop je te leren bij ons?
‘’Ik hoop meer tempo te krijgen, meer verschillende ideeën te kunnen bedenken, de programma’s beter te leren kennen, beter te leren vormgeven en meer te ontdekken over foto en film.’’

Wat kun jij ons leren?
‘’Illustreren en creatieve ideeën bedenken.’’ 

Leukste (school)project tot nu toe:
‘’Mag ik er echt maar één noemen? Een campagne voor Diesel bedenken en uitvoeren en het maken van een verpakking voor Jillz staan bovenaan mijn lijstje. In deze opdrachten kon ik helemaal opgaan.’’

Jij bent tevreden, wanneer…
‘’Niet snel, eerlijk gezegd. Ik ben erg kritisch naar mezelf. Ik denk dat ik pas tevreden ben als iemand anders tevreden is.’’

Speeddaten met Danien

Hier woon ik: Het Limburgse Leunen
Huisgenoten: Ouders Peter (58) en Gerry (56) en zussen Esmee (23) en Vivian (21) 
Huisdieren: Mijn hond Enzo – een grote Duitse Herder, maar toch mijn favoriete knuffelbeer – en twee goudvissen.
Dit wilde ik vroeger worden: Brandweervrouw
Nu wil ik dit worden: Dat vind ik een moeilijke vraag; ik vind superveel dingen leuk om te doen. Ik ben er dus nog niet helemaal uit. In ieder geval geen brandweervrouw meer, haha.
Talent: K3-nummers meezingen
Gekke gewoonte: Bijten op mijn wang
Fan van: Justin Bieber
Gek op: Mijn vriend, hond en pasta carbonara
Dit boek moet je lezen: Niet echt een boek om te lezen, maar om zelf in te vullen: ‘Het 6 minuten dagboek’. Dit boek gaat over positieve psychologie, nadenken over je dag, over jezelf reflecteren en positief denken.
Deze film moet je zien: Hachi! Om deze film kan ik iedere keer opnieuw tranen laten, haha.
Doen met 1 miljoen: Eerst een ‘forever home’ voor mijn ouders laten bouwen en de rest bewaren tot ik zelf een huisje wil.
Dit zou ik nog eens willen leren: Realistische portretten schilderen
Dit talent zou ik willen bezitten: Acteren, ik heb stiekem altijd al gedroomd van een rol in een film of serie.
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Skydiven
Mij niet bellen*: Werken in de schoonmaak bij vakantieparken, brrr.
Favoriete emoji: Ik gebruik meestal stickers, maar ik denk dan de hot face emoji. 🥵
Stopwoordje: Snaaien
Beste eigenschap: Altijd voor anderen willen zorgen
Grootste les van het afgelopen jaar: Luister altijd naar je gevoel!
Wens voor de wereld: Ik hoop dat er een moment komt dat iedereen elkaar neemt hoe hij/zij/het/hun is en dit ook als normaal wordt gezien. Het is prima om iemand minder aardig te vinden, maar elkaar respecteren zou altijd normaal moeten zijn!
Persoonlijke uitdaging tot het eind van 2021: In mezelf geloven en minder twijfelen

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’