Welkom New vormgever Laura - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New vormgever Laura

New. Brand Activators.

‘Als je werk tastbaar wordt en je het eindproduct in handen hebt? Goosebumps’

 

Heb je naast een creatieve achtergrond ook ervaring in de keuken, dan ben je bij New aan het perfécte adres. Iets met best of both worlds. Wij zijn dan ook superblij om Laura aan ons vormgeefteam toe te voegen. Gek op typografie, bananenbrood en actie: maak kennis met Laura!

Leer een vormgever kennen

Laura! We hebben hier te maken met een vormgever met een voorliefde voor koken en eten. Klopt dat?
‘Ja, ik ben gek op koken! En dan vooral nieuwe recepten uitproberen, met nieuwe, verse en voedzame ingrediënten en producten werken én dit voor anderen serveren. Ik ben ook bewust van de kracht van voeding en ben daarnaast graag bezig met recepten om op een voedzame manier te bereiden.’

Laat food nou net onze specialiteit zijn. Wie of wat is Laura nog meer?
‘Ik ben een buitenmens en graag actief bezig. Lekker bewegen in de natuur, een weekend naar de Ardennen of naar zee, een groene moestuin: daar word ik gelukkig van. Ik ben ook graag met mijn handen bezig. Zo hebben we een klushuis. Mijn vrienden omschrijven me verder als lief en gek. Maar dat ontdekken jullie vanzelf.’

En qua carrière, wat heb je hiervoor gedaan?
‘De laatste vijf jaar was ik intern vormgever/dtp’er bij twee bouwbedrijven. Daarvoor heb ik vier jaar als zzp-vormgever gewerkt, gecombineerd met horeca en recreatie als kok, bediening en buitensportinstructeur.’

Wat vind je zo leuk aan het vormgeefvak?
‘Al dan niet samen iets ontwikkelen wat nog niet bestaat. Aan de slag gaan met het creëren van iets nieuws waar je van tevoren nog niet weet hoe het zich gaat ontvouwen. En als het dan tastbaar wordt en je het eindproduct in handen hebt? Goosebumps.’

En nu ga je voor goosebumps bij New.
‘Yes! Bij mijn vorige baan miste ik wat creatieve uitdaging. En dan doel ik op het sparren met creatievelingen en vakmensen, omgeven in een creatieve bubbel. Nu kan ik groeien als vormgever. Daar ben ik echt aan toe.’

Waarom koos je voor ons?
‘Toen ik binnenstapte bij New, zat ik meteen in die creatieve bubbel. Wat een heerlijke omgeving! New is professioneel en werkt met grote namen, dus ook veel vakmensen waar ik van kan leren en mee kan sparren. Daarnaast kan ik mijn creatieve ideeën delen met New. De gesprekken waren van beide kanten heel open, het duurde niet lang of er was een klik!’

Leuk om te horen! Wat zou je graag willen leren bij New?
‘Ik hoop bij New vakgerelateerde skills te leren van andere collega’s, gestructureerder te werken en mijn creativiteit op een goede manier in te zetten. In ruil daarvoor kan ik mijn kijk op het vak delen en mijn ervaring op het gebied van InDesign. O, en als je het interessant vindt, wat sportoefeningen die goed zijn voor je lichaam!’

Vormgever Laura

Wat vind je het mooiste wat je ooit hebt gemaakt?
‘Ik heb de huisstijl van Mitari hijstechniek doorontwikkeld. Ik heb in deze krachtige huisstijl de uitstraling van het bedrijf en de medewerkers weten te pakken en vast te leggen. Deze huisstijl wordt nog steeds doorgevoerd. Ik heb er veel tijd, maar vooral al mijn creativiteit in kunnen stoppen.’

Als je helemaal vrij wordt gelaten, wat is dan typisch Laura qua stijl?
‘Redelijk stoer. Ik hou ook van typografie en echt drukwerk: in mijn stijl zie je dan ook terug dat ik met deze elementen graag speel.’

Tot slot: het jaar loopt bijna op z’n eind. Wat heb je geleerd van 2023?
‘Ga altijd van het positieve uit! Dat is iets wat bij mij ‘nog in uitvoering is’, maar wat je aandacht geeft groeit. Ik heb afgelopen jaar tijdens een vervelende situatie geleerd wat je eigen reactie kan doen met je omgeving. Door van het positieve uit te gaan, ben je veerkrachtiger. En je omgeving ook.’

Speeddaten met Laura

Hier heb ik gewoond: Horst (LB), Amsterdam, Vlissingen, Eindhoven
Hier woon ik nu: Oirschot
Dit wilde ik vroeger worden: Schminker of spion. Schminker want dan kon ik lekker met kids creatief bezig zijn, het liefst op een vakantiepark. Spion, want leuke, fysiek intensieve job. Lekker geheimzinnig zijn, met niemand rekening hoeven houden… Supersterk en -slim zijn. 
Beklede functies: Kok, buitensportinstructeur, grafisch vormgever/dtp’er
Nu ben ik: Grafisch vormgever/dtp’er
Gekke gewoonte: Heb je even? Ik kreeg te horen van mijn vriend dat ik vreemde belegkeuzes heb, ik kan mijn benen in mijn nek leggen en s ‘ochtends douche ik koud. 
Fan van: Jason Mraz, Donna Hay, Yotam Ottolenghi, Sam Smith
Gek op: Typografie, de kleur oranje en cliché, maar: mijn dochtertje Bo-Lilly.
Favo snack: Banana pancakes
Guilty pleasure: Bananenbrood
Bovenaan m’n verlanglijst: Nieuwe Apple Watch
Stopwoordje: ‘Maat’
Dit zou ik nog eens willen leren: Motion graphics maken
Favoriete emoji: 😂/🤭
Mij niet bellen: Digibeten helpen met hun online administratie
Talent: Overdosis aan fantasie en doorzettingsvermogen
Dit talent zou ik willen bezitten: Just a pinch of… zelfvertrouwen, dat mag wel iets meer.

Doen met 1 miljoen: Sparen en een oude boerderij kopen en opknappen. Met geitjes en kippen enzo. Of naar Hawaii op vakantie gaan, leren surfen en een klimcertificaat halen. Óf een dag minder werken en vrijwilliger worden bij staatsbosbeheer. Genoeg ideeën, haha!
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: De Via ferrata in Italië. Dan wandel en klim je tussen de rotsen middels een kabel en trappen. Lekker in de buitenlucht actief bezig zijn! Of meedoen aan Masterchef…
Dit boek moet je lezen: The look. Een mooi verhaal over levenslessen en je hart volgen.
Deze film/serie moet je zien: De laatste serie die ik gezien heb, is All the lights we cannot see. Het is een serie over de tweede wereldoorlog en een verhaal over een jongen en een meisje… Al hou je niet van oorlog series, ben ik zelf ook niet zo van, is dit alsnog een aanrader!
Dit nummer moet je luisteren: Why tell me why van Anita Meyer. Classic!
Beste eigenschap: Creatief en sportief. Beide net zo sterk. Creatief in vormgeving, maar ook oplossingen zoeken op andere manieren. Sportief in doorzettingsvermogen en positief denken.
Belangrijkste levensles: Doe waar je hart ligt. Dan ga je ergens ook 100 procent voor en kun je met jouw enthousiasme en motivatie ook anderen hierin meenemen en elkaar positief aansteken.
Wens voor de wereld: Een beetje meer met de natuur samengaan.

Gerelateerde blogs