Welkom New vormgever Marley Scroll to top

Welkom New vormgever Marley

New. Brand Activators.

‘’Binnen het creatieve New zie ik alleen maar kansen’’

 

Ze is gek op honden, garnalen en het werk van Tad Carpenter. Ze is een vrouw met eindeloze creativiteit en ambitie. En we kunnen bij haar aankloppen voor een lesje structuur en opruimen. Bij wie? Onze nieuwste aanwinst: Marley! (En dat rijmt ook nog eens lekker.)

Leer een vormgever kennen

Welkom, Marley! Zin om te beginnen?
‘Zeker! Na het eerste sollicitatiegesprek was ik direct enthousiast over het werk en de projecten hier. Daarnaast is het hierbinnen een creatieve speeltuin; ik moest meteen aan een festivalterrein denken toen ik hier voor het eerst binnenkwam. Supergaaf! En dat allemaal in Veghel, dus voor mij om de hoek. Het leek bijna te mooi om waar te zijn, maar gelukkig is het écht waar.’

Wat vind je het leukst aan je vak?
‘Elke dag weer creatief bezig zijn en samen met collega’s aan mooie projecten werken. Love it.’

Kun je ons wat vertellen over je carrièreloopbaan tot nu toe?
‘Na mijn afstuderen aan het SintLucas ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen. Daarnaast werkte ik ook een aantal dagen in de week in Eindhoven. Dit heb ik ruim een jaar gedaan, totdat Greenhouse op mijn pad kwam. Daar kon ik echter mijn creativiteit niet goed kwijt, daarom ben ik na 3 jaar bij Creatieve Strategen in Den Bosch gaan werken.’

New vormgever Marley

En nu new bij New!
‘Ja, ik merkte dat ik niet volledig mijn creativiteit in kon zetten bij m’n vorige baan. Ook was het bedrijf te klein om door te groeien. Ik was daarom op zoek naar een creatief bureau waar ik aan mooie projecten kon werken en van collega’s onderling kan leren. Et voilà, hier zit ik! Bij New zie ik alleen maar kansen binnen een creatief team.’

Je klinkt als iemand met ambities. Wat zou je hier graag willen leren of doen?
‘De komende maanden wil ik eerst mijn draai vinden binnen New op het gebied van werk en mijn collega’s beter leren kennen. Verder wil ik me graag verder ontwikkelen als vormgever en ontdekken waar die ambities precies liggen. Voor nu liggen mijn ambities bij het worden van artdirector, maar ik geloof dat ik bij New alle kanten op kan.’

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebt gemaakt?
‘Ik ben het meest trots op het lookbook wat ik voor Zizeau heb gemaakt. Zizeau is een merk dat meubels maakt in hun eigen fabriek in Oss. Om mensen kennis te laten maken met het merk wilden zij graag een lookbook met daarin de banken die zij verkopen. Ik was helemaal vrij in de indeling, sfeerbeelden, grafische elementen, kleurgebruik en lettertypes, dus het was een feestje om daaraan te werken. Het resultaat was ook nog eens supertof!’

Nice! Welke campagne had je graag zelf willen maken?
‘Alle campagnes van de McDonald’s, maar met stip de ‘Guess who’s back’-campagne. Deze bestaat uit een aantal posters van gepixelde versies van bekende McDonald’s-producten, zoals de Big Mac en de frietjes. Op geen enkele poster is een McDonald’s logo te vinden. McDonald’s heeft zo’n goede marketingstrategie dat ze in principe nergens meer een logo voor nodig hebben. Iedereen herkent het merk al. Dat is pas een goede branding!’

Wat is jouw beste eigenschap?
‘Ik ben supergestructureerd. Ik hou van structuur en orde en dat komt ook weer terug in mijn werkwijze.’

Heb je voor ons nog een tip om creativiteit op te wekken?
‘Bij mij werkt het altijd goed om even wat anders te gaan doen. Als ik vastloop, lukt het me ook niet meer om verder te werken. Ik loop dan even een rondje of haal een kop koffie, dan lukt het vaak weer.’

Tot slot: welke levensles wil je ons meegeven?
‘Lekker cliché, maar doe wat je gelukkig maakt. O, en: niet geschoten is altijd mis. Ook altijd een hele goede.’

Speeddaten met Marley

Hier heb ik gewoond: Erp
Hier woon ik nu: Veghel
Huisgenoten: Mijn vriend Kevin
Dit wilde ik vroeger worden: Dierenarts
Beklede functies: Multimedia designer
Nu ben ik: Vormgever
Gekke gewoonte: Heel veel aan m’n haar zitten
Gek op: Dieren (vooral honden), borrelen en garnalen
Favo snack: Garnalen
Guilty pleasure: Temptation Island
Deze persoon inspireert mij enorm: Ik vind het werk van Tad Carpenter heel tof. Zijn werk is erg divers, dus daar kun je altijd wel inspiratie uithalen.
Bovenaan m’n verlanglijst: Een chocoladebruine labrador
Dit zou ik nog eens willen leren: Ik vind Spaans een prachtige taal, dus dat zou ik nog wel willen leren.

Favoriete emoji: 🥰 
Mij niet bellen*: Voor een technisch probleem. Daar heb ik totáál geen verstand van.
Talent: Ik kan goed opruimen. Soms net iets te goed. 😉
Dit talent zou ik willen bezitten: Goed kunnen schetsen voor bijvoorbeeld een storyboard
Doen met 1 miljoen: Een mooi huis kopen en de wereld rondreizen
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Duiken of skydiven
Dit boek moet je lezen: Die heb ik niet, ik lees bijna nooit (oeps)
Deze film/serie moet je zien: The Sinner op Netflix
Grootste les van het afgelopen jaar: Neem niets of niemand voor lief. Niets is vanzelfsprekend, dus laat de dierbaren om je heen weten dat je om ze geeft!
Wens voor de wereld: Ik hoop dat er in de toekomst geen dierenmishandeling, milieuvervuiling en hongersnood meer is.

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs