Welcome New vormgever Merel Scroll to top

Welkom New vormgever Merel

New. Brand Activators.

“Ik hou niet zo van routine en zoek altijd naar nieuwe dingen om te ontdekken”

 

Wat een start van 2022, direct een hoop NEWe gezichten! Merel Verhoeven is er daar één van. Een dtp’er/vormgever die zich als geen ander kan focussen op haar werk en haar tijd het liefst vult met creatief bezig zijn om zo uiteindelijk iets magisch te creëren. Het is haar ultieme drijfveer, iets wat ons natuurlijk erg happy maakt. Welkom Merel, we gaan er samen iets magisch van maken!

Leer een vormgever kennen

Vertel, wie is Merel?
“Ik ben sociaal en open, probeer altijd wel met iemand een praatje te maken. Tegelijkertijd zal ik nooit proberen op de voorgrond te staan, daar zijn andere mensen beter in. Ik eet het liefst iedere dag iets anders op mijn brood, hou niet zo van routine en ben daarom ook altijd op zoek naar nieuwe dingen om te ontdekken, zowel privé als op mijn werk. Dat houdt het leven leuk!”

Zo is dat! Waar kom je vandaan qua werk?
“Ik begon mijn werkend bestaan in de horeca op mijn vijftiende, naast mijn studie. Na die studie te hebben afgerond heb ik even gewerkt als dtp’er en vormgever bij Shoeby, daarna kwam ik bij Unified Retail Services terecht. Daarnaast werkte ik ook nog steeds in de horeca. Nu, vier jaar later, is New mijn nieuwe uitdaging. Iets waar ik heel veel zin in heb!”

Wat is het mooiste aan jouw vak?
‘’Een goede branding en strategie neerzetten en een merk met de daarbij horende creaties vervolgens tot iets magisch maken. Daar word ik enorm blij van! Dat is ook de reden dat ik erg kritisch ben op mijn werk en altijd goed nadenk over wat ik aan het doen ben. Waarom doe ik de dingen die ik doe en wat wil ik ermee bereiken?”

New Brand Activator Vormgever Merel

‘’Ik geniet van mooie campagnes. Zo had ik de Spotify-campagne ‘2018 goals’ graag zelf bedacht. Met die campagne speelt Spotify goed in op de jaarlijkse voornemens die iedereen altijd heeft. Er zit humor in en Spotify laat met de campagne zien wat er allemaal mogelijk is met data, welke inzichten je eruit kunt halen.’’

Hoe wek jij creativiteit op, heb je een tip?
‘’De beste manier is om af en toe pauze te houden. Ga iets anders doen. Als ik vastloop ga ik altijd even koffie halen. Of ik doe inspiratie op op Pinterest of maak een mindmap, waardoor ik nieuwe inzichten krijg.’’

Goede tip! Is er werk waar je extra trots op bent?
‘’Ik ben trots op het winkelconcept dat ik heb ontwikkeld voor Phone House.’’

Wat is volgens jou je belangrijkste goede eigenschap?
‘’Ik kan mezelf bijzonder goed focussen en concentreren. Mensen kunnen dan tegen me praten, maar dat gaat het ene oor in en het andere direct weer uit.’’

Handig, doe ons ook die eigenschap. Hoe zie jij de wereld van de reclame in de toekomst?
“Nou, wat ik zeker weet is dat video en animatie straks niet meer weg te denken zijn. Ik verwacht dat we binnen nu en tien jaar alleen nog maar digitale reclame te zien krijgen.”

Wat is jouw belangrijkste levensles?
“Het afgelopen jaar was dat het besef dat je een goede balans moet zien te vinden tussen werk en privé. Dat was niet altijd het geval, dus daar ga ik meer op letten in de toekomst. In het algemeen is mijn belangrijkste levensles, en dat klinkt misschien een beetje cliché: doe de dingen waar je gelukkig van wordt. Zo heb ik mijn hbo-studie niet afgerond omdat ik liever creatief bezig wilde zijn. Met het resultaat dat ik nu vormgever ben en bij New aan de slag ga!”

Speeddaten met Merel

Hier woon ik: Sint-Oedenrode
Huisgenoten: Mijn vriend Stefan. Nog geen huisdieren, maar dat komt nog
Dit wilde ik vroeger worden: Kapster
Werkervaring: Serveerster, dtp’er/vormgever
Gekke gewoonte: Ik draai altijd aan een plukje haar als ik een hand vrij heb. Sommige mensen vinden dat bloedirritant! 
Fan van: Sia. Ze kan niet alleen supergoed zingen, maar schrijft ook geweldige nummers. Voor haarzelf, maar ook voor andere artiesten zoals Beyoncé, Rihanna en David Guetta
Gek op: Scampi’s, daar kun je me ‘s nachts wakker voor maken
Favo snack: Grills chips
Guilty pleasure: Ik zing altijd hard met liedjes mee in de auto. Ook las ik weleens een zondag-pyjamadag in om vervolgens de hele dag te Netflixen  
Bovenaan m’n verlanglijst: Een superschattige puppy
Dit zou ik nog eens willen leren: Ik zou wel een paar hiphop-danslessen willen volgen
Favoriete emoji: 😊
Mij niet bellen*: om je te helpen met wiskundige vraagstukken. Wiskunde-inzicht is iets wat ik totaal niet heb
Talent: Ik kan heerlijke spaghetti carbonara maken
Dit talent zou ik willen bezitten: Goed kunnen tekenen
Doen met 1 miljoen: Een leuk huisje kopen en op vakantie gaan, ergens naar een mooi land
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Skydiven 
Dit boek moet je lezen: Ik reis alleen van Samuel Bjork
Deze film/serie moet je zien: Ik kan moeilijk kiezen: of de film The Pianist, of de serie The Sinner of Bron
Deze persoon inspireert mij enorm: Marcel van Luit. Hij maakt prachtige digitale kunstwerken die bijna tot leven komen als je ernaar kijkt

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs