En daar is ... Meierijstad! - New. Brand Activators. Scroll to top

En daar is … Meierijstad!

Gemeente Meierijstad.

Werken in een gemeente met ons eigen ontwerp? Check!


Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. Drie verschillende gemeenten uit Noord-Brabant die in 2016 werden samengevoegd tot één gemeente: Meierijstad. Het is een hele organisatie dat te realiseren en er komt van alles bij kijken. Hoe maak je bijvoorbeeld van drie identiteiten één identiteit? Een mooie pitchvraag. Zo gezegd, zo gedaan: de nieuwe gemeente schreef een pitch uit onder alle creatieven in de regio. Wie bedenkt en creëert de nieuwe identiteit van Meierijstad?

Mooi visitekaartje
Als trotse inwoner van deze nieuwe gemeente (wij werken vanuit Veghel), schreven we ons natuurlijk snel in. Want werken in een gemeente met ons eigen ontwerp? Dat is écht een mooi visitekaartje! We stonden dus meteen in de creatieve startblokken.

Ontwikkelen met creatieve power
De naam was er, net als de geschiedenis van alle kerkdorpen en de voormalige gemeenten. Maar waar ging Meierijstad voor staan? En hoe bedenk je dan een nieuw sterk logo? Op basis van onze kennis over de voormalige gemeenten en met onze creatieve power ontwikkelden we een passend logo waarin de kernwaarden van de nieuwe gemeente in kleur naar voren komt. Het lichtblauw en het groen staan voor de landelijke omgeving van Meierijstad. Het donkerblauw is de zakelijke kleur en staat voor de bruisende economie van de regio. Onze voorstellen vielen erg in de smaak en gemeente Meierijstad koos ons om de hele corporate identity en huisstijl te ontwikkelen. Klik op de knop hieronder om de gehele case te bekijken!

Gerelateerde blogs