Welkom New copywriter Jill - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New copywriter Jill

New. Brand Activators.

‘Ik vind het fijn om weer bij een club te horen’

 

Als er een copyklus van ons bordje dreigde te vallen, wisten we haar al te vinden. En omdat wij lekker groeien, lijven we haar gewoon in als een van ons. Creatief, enthousiast en vrij direct: dit is onze NEWe copywriter Jill.

Leer een copywriter kennen

Leuk dat je er bent! Vertel eens, wie is Jill?
‘Jill Quant: een geboren en getogen Bosschenaar met Arubaans bloed. Samen met mijn grote liefde Pim heb ik drie kinderen: Skip van 11, Lewis is 8 en de jongste is Kae van 5 jaar. Ik sta bol van de tegenstellingen. Ik ben een enorme flapuit, maar eigenlijk ook heel lief. Ik ben kleurrijk, maar mijn humor is wel een beetje donker. Ik ben sociaal, maar ik ben ook graag thuis. Ik hou van eten en gelukkig ook van sporten, anders had ik een probleem. Mijn loopbaan is minstens zo uiteenlopend: van tekstschrijver naar projectmanager en van marcom-manager naar assistent-uitgever. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en begon ik voor mezelf als copywriter.’

Jij gaat dus na lange tijd weer in loondienst?
‘Yes! Ik ben sinds 2016 freelance copywriter. Erg fijn met kleine koters. Het is veelzijdig en je bent flexibel. Toch vond ik het tijd voor wat spraakzamere collega’s dan mijn kat. Ik vind het fijn om weer bij een club te horen, te sparren en natuurlijk ook te dollen met collega’s. Bovendien zitten die kinderen nu allemaal op school en vind ik het fijn om wat meer buitenshuis te werken.’

new copywriter Jill Quant

En die club werd New.
‘Juist. New is voor mij niet compleet nieuw. Ik heb al wat schrijfwerk mogen doen. Dat beviel van beide kanten erg goed. Toen New ruimte had voor een nieuwe copywriter, was dat voor mij een no-brainer.’

Hoe zou je je eigen schrijfstijl omschrijven?
‘Direct en met een vleugje humor.’

Wat is je mooiste eigen werk tot nu toe?
‘Voor Stichting Earlybirds heb ik de verhalen mogen uitwerken van ouders van premature kindjes. Ontzettend bijzondere, heftige en persoonlijke verhalen: heel eervol om die te mogen verwoorden.’

Wauw, begrijpelijk! Wat had je stiekem zelf willen bedenken?
‘Ik ga lekker op inhakers. En die van de Hema zijn vaak erg sterk. Een advertentie voor beha’s met de heading ‘Voor die prijs kun je ze niet laten hangen!’ Dat is toch briljant?!’

Haha, eens! Wanneer ben je volgens jou succesvol?
‘Wanneer je goed in je vel zit en vanuit die flow mooie dingen kan creëren. Dan volgt succes vanzelf.’

Ook jij zit vast weleens om woorden verlegen. Wat doe je dan?
‘Als het niet wil vlotten, ga ik het liefst sporten of wandelen. Verstand op nul en even mijn hoofd leegmaken. En als ik daar geen tijd voor heb: koffie is altijd het antwoord.’

Wat kunnen wij van jou leren?
‘Dat sarcasme een edele kunstvorm is.’

Wat hoop jij bij NEW te leren?
‘Heel veel! Want je bent nooit te oud om te leren.’

Tot slot: wie inspireert jou?
‘What’s in a name? Mary Quant, een icoon in de mode. Kleurrijk, innovatief en grensverleggend. De rokken steeds ietsje korter maken, totdat de minirok in de jaren 60 een ware revolutie ontketent. En Frida Kahlo: minstens zo kleurrijk en controversieel. Ze zat gevangen in een kapot lijf, leed ondraaglijk veel pijn en ze had een veelbewogen huwelijk. Al dat leed wist ze om te zetten in prachtige kunst. En dan rockt ze ook nog de unibrow.’

Speeddaten met Jill

Hier woon ik nu: Den Bosch
Huisgenoten: Pim, Skip, Lewis en Kae
Huisdieren: Kleintje de kat. Dat bleek een profetische naam; ze is na zes jaar nog altijd klein.
Dit wilde ik vroeger worden: Modeontwerper of clown (dat laatste is aardig gelukt).
Beklede functies: Projectmanager, assistent-uitgever, communicatieadviseur en copywriter
Nu ben ik: Copywriter
Gekke gewoonte: Mijn leven is een aaneenschakeling van gekke gewoontes.
Fan van: John Mayer
Gek op: Mijn gezin
Favo snack: Eigenlijk altijd taart, maar gaan we frituren dan een Mexicano.
Guilty pleasure: Winegums, countrymuziek en panterprint
Bovenaan m’n verlanglijst: Een nieuw koffiezetapparaat (terwijl ik eigenlijk al een goeie heb)

Stopwoordje: ‘Zal ik maar zeggen’
Dit zou ik nog eens willen leren: Zingen
Favoriete emoji: Op-zijn-kop-poppetje 🙃
Mij niet bellen*: Voor de administratie
Talent: Creatief denken
Dit talent zou ik willen bezitten: Tactvol mijn mening verkondigen
Doen met 1 miljoen: Een huis opknappen en een nieuwe caravan kopen
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Skydiven
Dit boek moet je lezen: Zoveel. Nu zeg ik: Harlem Shuffle van Colson Whitehead of 100 jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez.
Deze film/serie moet je zien: Ook zoveel! Nu lach ik hardop om The Magnificent Mrs. Maisel.
Beste eigenschap: Ik ben heel loyaal.
Belangrijkste levensles: Leef en laat leven
Wens voor de wereld: Dat de wereld een plek is waar altijd vanuit liefde wordt gehandeld.
Persoonlijke uitdaging tot eind 2023: Denken in mogelijkheden!

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Gerelateerde blogs