Welkom new stagiair fotografie Lonneke - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom new stagiair fotografie Lonneke

New. Brand Activators.

‘Het geheim van een goede foto? Als alle elementen samenkomen’

 

Met al een mooi portfolio klopte Lonneke bij ons aan: ze wil de kneepjes van het fotografievak graag verder ontdekken bij New. Jong talent halen wij dolgraag in huis, dus daar konden wij natuurlijk geen nee tegen zeggen. Welkom aan boord, Lonneke!

Leer een stagiaire fotografie kennen

Ha Lonneke! Welke opleiding doe je momenteel?
‘Ik ben aan het afstuderen aan de fotografie-opleiding op het SintLucas in Eindhoven. Mijn afstudeerstage doe ik dus hier, bij New!’

Waarom wilde je graag bij ons stagelopen?
‘Een lange tijd spaarde ik bladen van supermarkten, waaronder die van de Sligro, welke jullie altijd maken. Het leek me zó gaaf om dit zelf te kunnen en mogen maken. Daarnaast leek het me tof om stage te lopen bij een groter bedrijf. Toen ik langskwam werd ik nóg enthousiaster van deze grote, creatieve bende bij elkaar.’

Wat hoop je hier te leren?
‘Het liefste wil ik álles weten natuurlijk. Maar vooral hoop ik te leren hoe je volledig mee kan draaien in zo’n groot bedrijf. Bijvoorbeeld het samenwerken met verschillende afdelingen. En hoe het is om te werken in de studio. En om te werken met overlays. Nou ja, noem het maar op. Alles, dus!’

We gaan vast ook dingen van jou leren.
‘Haha, ik ben benieuwd wat ik mijn collega’s te leren heb. Ik denk dat ik, doordat ik nu nog op een andere manier werk, een andere kijk heb op dingen. Misschien dat ik daarom iets op een andere manier kan oplossen?’

Wij staan er in ieder geval open voor! Hoe ben jij als persoon?
‘Goede vraag… Vaak ben ik wel aanwezig en druk aan het kletsen, maar als ik echt geconcentreerd ben, bijvoorbeeld tijdens beeldbewerking, ben ik erg stil. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en te ontdekken. Ik ben erg leergierig, het is daarom dus dat ik álles weten. Ik zoek veel op in mijn vrije tijd.’

Lonneke

Welke campagne had je zelf geschoten willen hebben?
‘De lentecampagne van Sligro die deze lente uitkomt. Deze beelden zijn geschoten toen er sneeuw lag! Hoe tof is het om te kunnen zeggen dat je die mooie, zonnige lentebeelden in de sneeuw hebt gemaakt?’

Hoe zien typische Lonneke-foto’s eruit?
‘Ik gebruik graag veel kleur. Ik hou van frisse beelden, een goed contrast en scherpte in beeld. Inspiratie haal ik uit de prachtige sfeerfoto’s uit alle supermarktbladen.’

Wat is het geheim van een goede foto volgens jou?
‘Het werkt vooral het beste als er veel elementen samenkomen. Denk hierbij aan licht, compositie, wat je op de foto zet en de beeldbewerking.’

Tot slot: heb jij voor ons nog dé tip om creativiteit op te wekken?
‘Proberen in slaap te vallen. En dan vooral wanneer dat niet lukt, komen de beste ideeën.’

Speeddaten met Lonneke

Hier woon ik nu: Loosbroek
Huisgenoten: Mijn ouders Arjan en Suzanne en mijn oudere zus Noortje
Huisdieren: Mijn lieve hond Boyd (ras: Weimaraner)
Dit wilde ik vroeger worden: Prinses
Beklede functies: Afwasser bij een friettent, kassamedewerker in een tuincentrum, bij Koffiehuis de Nistel en huiskamerdienst bij BrabantZorg
Nu ben ik: Stagiair fotografie
Gekke gewoonte: Al mijn schone was onder in de kast opstapelen en opruimen als er niets meer bij past. Zo doe ik niet altijd dezelfde kleren aan.
Fan van: William Wegman
Gek op: Snacken en mijn werk als fotograaf
Favo snack: Kinderbueno
Guilty pleasure: Films kijken in bad
Bovenaan m’n verlanglijst: Een drone 
Dit zou ik nog eens willen leren: Bonbons maken
Favoriete emoji:😝

Mij niet bellen: De hond uitlaten als het regent
Talent: Te veel praten
Doen met 1 miljoen: Een huis bouwen voor mezelf
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Met de auto rondtrekken door Italië
Dit boek moet je lezen: Optimisme is dodelijk
Deze film/serie moet je zien: Ginny and Georgia
Dit nummer moet je luisteren: Racoon – Hee joh Jip
Beste eigenschap: Meedenkend
Grootste les van het afgelopen jaar: Vergeet je parkeermeter niet op tijd aan te zetten; zo’n boete is best duur…
Belangrijkste levensles: Altijd goed blijven communiceren en je verwachtingen uitspreken naar anderen als je wilt dat ze deze waarmaken.
Wens voor de wereld: Wereldvrede en heel veel geluk
Persoonlijke uitdaging van 2024: Ontzettend hard werken voor New en een baan in de fotografie vinden

Gerelateerde blogs