Welkom New trafficmanager Martijn - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New trafficmanager Martijn

New. Brand Activators.

‘Kalm blijven is erg belangrijk in mijn vak’

 

Hij was het liefst filmregisseur geworden, maar toch is hij ontzettend blij dat hij eindelijk iets kan gaan doen met zijn studie-achtergrond. Welkom, NEW trafficmanager Martijn!

Leer een trafficmanager kennen

Hi Martijn! Goh, jij bent nog uit de tijd van videotheken en de V&D!
‘Haha, ja, klopt, hoewel ik pas 41 ben hoor. Ik heb best een bijzondere carrière achter de rug. Na mijn studie aan het St. Lucas in Boxtel koos ik ervoor om niet verder te studeren en te gaan werken. Helaas kon ik in de branche van mijn voorkeur, video editing, niks vinden. Daarna ben ik van baan naar baan gehobbeld. Ik heb gewerkt als dtp’er, videotheekmedewerker en zelfs als vakantiekracht in het ziekenhuis en magazijnmedewerker voor de webshop van V&D.’

En wat toen de V&D failliet ging?
‘Daarna ben ik aan de slag gegaan bij het Nederlandse e-commercebedrijf Docdata in Waalwijk, momenteel onderdeel van het Amerikaanse concern Ingram Micro. Namens Docdata werkte ik onder andere voor Bol.com en andere klanten. Ik bestelde voor die klanten verpakkingsmaterialen, boekte die af en zette ze klaar. Door de jaren heen ben ik me meer gaan focussen op Bol.com en ging ik me steeds vaker bezig houden met packaging. Terugkijkend op mijn carrière tot nu toe vond ik het in kaart brengen van alle verpakkingen van de klanten van Docdata het allerleukst. Maar na 13 jaar vond ik het wel mooi geweest en was het tijd voor een switch.’

Trafficmanager Martijn

Hoe ben je uiteindelijk bij New terecht gekomen?
‘De vacature sprak mij erg aan, net als New na het bekijken van de website en social posts. Zoals ik al zei was het voor mij ook wel hoog tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken na 13 jaar bij dezelfde werkgever. Uiteindelijk werd ik overtuigd door mijn vriend Dirk om bij New aan de slag te gaan. Dus hier ben ik, helemaal klaar voor de nieuwe stap! Mijn eerste indruk van New is al erg positief. Natuurlijk heerst hier een andere sfeer en attitude dan in een magazijn, haha! Maar daar wen ik vanzelf wel aan. Ik kijk echt uit naar het contact met mijn nieuwe collega’s en ben ervan overtuigd dat die contacten bij gaan dragen aan het werkplezier.’

Toch nog even over je studie-achtergrond: vertel daar eens iets over.
‘Van 1998 tot 2002 heb ik Multimediale Vormgeving gedaan aan het St. Lucas in Boxtel. Maar de afgelopen 13 jaar ben ik werkzaam geweest in de logistiek, iets wat totaal niet aansluit op mijn studie. Vandaar mijn eerdere opmerking dat ik nu bij New weer werk heb gevonden wat in ieder geval raakpunten heeft met mijn studie.’

Welke skill is essentieel voor jou in je functie als trafficmanager?
‘Dat zijn er waarschijnlijk verschillende, maar de allerbelangrijkste is het vermogen om in alle situaties kalm te blijven, denk ik.’

Heb je een tip om projecten tot een goed einde te brengen?
‘Gewoon doorzetten, wat er ook gebeurt.’

Wanneer ben jij echt tevreden over je werk?
‘Dat is eigenlijk heel simpel. Ik ben écht tevreden als ik met een voldaan gevoel naar huis kan gaan.’

Is er nog iets dat jij ons kunt leren? En wat hoop je zelf bij New te leren?
‘Nou, als echte filmfanaat heb ik een uitgebreide kennis van films. Niemand heeft er iets aan, maar ik deel mijn kennis te pas en te onpas, haha! Zelf heb ik niet direct wensen als het om leren gaat, ik hoop gewoon zoveel mogelijk op te steken, leren is immers een continu proces.’

Speeddaten met Martijn

Hier heb ik gewoond: Berlicum
Hier woon ik nu: Den Bosch
Huisgenoten: Mijn vriendin: Segourney Martopawiro
Huisdieren: Nee, gelukkig niet!
Dit wilde ik vroeger worden: Filmregisseur
Nu ben ik: Trafficmanager
Fan van: Arnold Schwarzenegger, een echte inspiratie voor mij.
Gek op: Films en muziek
Favo snack: Kipnuggets
Guilty pleasure: Pannenkoeken
Bovenaan m’n verlanglijst: Arnold Schwarzenegger ontmoeten.
Dit zou ik nog eens willen leren: Driften
Favoriete emoji: 👍🏻
Mij niet bellen*: Nou, als het over sport gaat hoeven ze mij niet te bellen, boeit me totaal niet.

* iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’

Talent: Ik kan een beetje bakken/desserts maken.
Dit talent zou ik willen bezitten: Koken
Doen met 1 miljoen: Mijn huis afbetalen en een reis naar Hawaii maken.
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: De USS Missouri bezoeken, vandaar de trip naar Hawaii.
Dit boek moet je lezen: The Subtle art of not giving a f*ck
Deze film/serie moet je zien: Terminator 2, The Shawshank Redemption, Band of Brothers, Indiana Jones, teveel om op te noemen.
Beste eigenschap: Ik sta altijd voor iedereen klaar.
Grootste les van het afgelopen jaar: Blijf nooit op je werk vanwege je collega’s. Dit doen ze ook niet voor jou.
Belangrijkste levensles: Vertrouw nooit een kale kapper, die heeft geen respect voor je haar.
Wens voor de wereld: Dat de opwarming van de aarde teruggedraaid kan worden, maar ik ben er bang voor.
Persoonlijke uitdaging voor 2022: De hoop dat ik mijn draai bij New kan vinden en weer zin krijg in het werk.

Gerelateerde blogs