Welkom New vormgever Carlijn - New. Brand Activators. Scroll to top

Welkom New vormgever Carlijn

New. Brand Activators.

‘Het blijft mooi om van een wit canvas een compleet design te maken’

 

Hopelijk zit er SPF in je dagcrème, want er wordt hier extra hard geshined sinds de komst van Carlijn. Onze spiksplinternieuwe vormgever is een superpositieve enthousiasteling met een scherp oog voor de mooiste designcombinaties. O, en ze heeft nog een hele interessante brainstormtip…

Leer een vormgever kennen

Welkom, Carlijn! Van sportmarketingbureau naar reclamebureau.
‘Yes! Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik nog geen deuk in een pakje boter sla en dat mijn conditie vaak te wensen overlaat. Maar ik vind het geweldig om sport te kijken, het is zo’n interessante wereld. Alles draait hierin om de fanbeleving. Toch vond ik het tijd voor groei en een ander soort werkzaamheden, om het brede vak eens op een andere manier bekijken en beleven bij New!’

Hoe zouden ‘mensen die jou een beetje kennen’ jou verder omschrijven?
‘Ik hoor vaak dat ik altijd straal en enthousiast ben. Dat klopt ook: ik ben positief ingesteld en probeer altijd verder te kijken als iets niet lukt of minder leuk is.’

Waarom heb je voor New gekozen?
‘Ik vind het fijn om in een team te werken. Nou, dat zit hier wel goed! Ook vond ik na een eerste blik op de website de klanten en cases heel interessant. Ik werd daarna ook zo enthousiast ontvangen en kreeg een superleuke indruk van de werkvloer. Al helemaal als je bij binnenkomst een McDonald’s-bord ziet hangen. Stiekem ben ik verslaafd aan hun nuggets…’

Waar kunnen we jou nog meer voor wakker maken?
‘Familie, vrienden, restaurants en muziek laten mij extra stralen. Als ik Pink Floyd of Queen hoor, kan ik niet garanderen dat ik stil blijf. Ook ben ik een echte bourgondiër. Samen met mijn tweelingbroer bezoek ik graag de wat luxere restaurants en met vrienden kan ik uren borrelen en genieten van de lekkerste speciaalbiertjes.’

En wat vind je zo leuk aan je werk?
‘Het combineren van de juiste typografie met de juiste teksten, kleuren en beelden. Het blijft mooi om te zien dat je van een wit canvas een compleet design kunt maken. Mijn eigen stijl is vrij strak. Niet alleen omdat ik dat in mijn werk het mooiste vind, maar ook omdat ik wil kijken wat het belangrijkste is in een design en dat dan ook de meeste aandacht te geven.’

Wat is het mooiste wat je tot nu toe hebt gemaakt?
‘De campagnes die ik tijdens de Olympische Spelen voor de KNSB, de schaatsbond, heb mogen maken. In de bekendste kranten, langs de weg, op tv en in theaters was mijn werk te zien: supertof!’

Wie of wat inspireert jou om zulk mooi werk te maken?
‘Andere mensen. Ik praat graag en makkelijk. Met iedereen. Iedereen vormt voor mij een inspiratiebron; iedereen is (gelukkig) anders. Ook andere campagnes zijn voor mij een inspiratiebron: ik vind Calvé bijvoorbeeld een supergoed merk, net zoals hun campagnes. Ik krijg er een lekker oud-Hollands gevoel bij en de combinatie met de verschillende topsporters maakt het nog sterker voor mij. Want ja, wie is er niet groot mee geworden?’

Heb jij voor ons nog dé tips om creativiteit op te wekken als je het even niet meer weet?
‘Een misschien niet zo’n alledaagse tip is het drinken van wat biertjes tijdens een brainstorm. Mij werd tijdens een stage bij een leuk reclamebureau verteld dat dat werkt om de beste ideeën op tafel te gooien. Deze tip zou ik niet alle dagen van de week gebruiken, maar zéker ook niet vergeten, haha.’

Carlijn

Speeddaten met Carlijn

Hier woon ik: Vught
Dit wilde ik vroeger worden: Striptekenaar of restauranteigenaresse
Beklede functies: Grafisch designer
Nu ben ik: Nog steeds grafisch designer
Gekke gewoonte: Bijna elke dag mijn tuin bijvegen omdat ik wakker word van bladeren die tegen mijn achterdeur waaien. 
Fan van: Pink Floyd, Queen & Verstappen
Gek op: Uit eten gaan
Favo snack: Kipnuggets
Guilty pleasure: Geurkaarsen van Baobab
Bovenaan m’n verlanglijst: Een winnend(!) staatslot
Stopwoordje: Geen idee, als je me erop kunt betrappen dan ben ik benieuwd!
Dit zou ik nog eens willen leren: (Elektrische) Gitaar kunnen spelen
Favoriete emoji: 😂
Mij niet bellen (iets wat je niet leuk vindt om te doen en waar mensen je dus niet voor hoeven te ‘bellen’ om te vragen of je wilt helpen): Bellen mag altijd! Kan zo niks bedenken wat ik echt niet leuk zou vinden en zou afwijzen.

Talent: Dat ik mensen vaak gemotiveerd krijg
Dit talent zou ik willen bezitten: Lijkt me heerlijk om goed te kunnen zingen. Zouden de buren ook fijn vinden.
Doen met 1 miljoen: Een huis kopen, 100%.
Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik ooit nog doen: Een mooie reis door IJsland maken 
Dit boek moet je lezen: Je zult mij niet snel een boek zien lezen, maar ik ben wel fan van fotoboeken en typografieboeken. Het mooiste boek vind ik The History of Graphic Design. Echt een koffietafelboek.
Deze film/serie moet je zien: Moeilijk! Ik ben niet zo’n film- of seriekijker, maar mijn favoriete films zijn die van John Wick.
Dit nummer moet je luisteren: Comfortably Numb van Pink Floyd, lekker hard vooral
Beste eigenschap: Niet zomaar opgeven.
Grootste les van het afgelopen jaar: Je kunt meer dan je denkt.
Belangrijkste levensles: Je leeft maar een keer, dus maak er iedere dag wat van!
Wens voor de wereld: Dat ‘we’ eindelijk eens stoppen met die kinderachtige oorlogen.

Gerelateerde blogs