Op de fiets langs kunstig Meierijstad - New. Brand Activators. Scroll to top

Op de fiets langs kunstig Meierijstad

Stichting Open Atelierroute.

Van kunstenaars tot kunstenaars

 

Meierijstad is rijk aan prachtige fietsroutes. Maar eens per twee jaar is er nog een veel mooiere route te fietsen(, rijden of lopen): de Open Atelierroute – dit jaar op 24 en 25 september. Deze route brengt je langs ruim 41 kunstenaars en hun werken in de Meierijstad.

Kunst uit de buurt

Het doel? Mensen verbinden door kunst. Stichting Open Atelierroute geeft kunstenaars, professionals en amateurs, de gelegenheid om hun werk te tonen aan het grote publiek. Door middel van een speciale route door de Meierijstad worden kunstliefhebbers geleid naar de huizen of ateliers van de kunstenaars, waar ze de kunst kunnen bekijken. Een supermooi initiatief, dus toen wij gevraagd werden een handje te helpen, hoefden we daar niet lang over na te denken.

Kunstenaars voor kunstenaars

Want het probleem waar Open Atelierroute mee kampte: na evaluatie bleken ze niet zichtbaar genoeg te zijn geweest tijdens de vorige editie. Daarnaast wilden ze ook een jongere doelgroep aanspreken. Natuurlijk wilden wij deze Veghelse stichting een warm hart toedragen. Van kunstenaars tot kunstenaars. Soort van dan. En dus pakten wij graag het stukje branding en zichtbaarheid op.

In een nieuw jasje

We creëerden een nieuw, stevig beeldmerk en eigenzinnige identiteit en vertaalden deze door naar flyers, posters, posts voor social media, websitebanners, een Word-sjabloon en een ontwerp voor op linnen tasjes. Waar de uitingen van de vorige editie te onduidelijk en slecht zichtbaar waren, kwamen de uitingen voor deze editie nét wat frisser en hipper, maar vooral ook: heel veel duidelijker uit de verf. Met een QR-code naar de website zien de lezers bijvoorbeeld binnen één swipe de plattegrond met alle deelnemers. Wel zo handig tijdens het fietsen. Kunst stoffig? Zeker niet!

Ook een kijkje nemen bij de deelnemende kunstenaars van de Open Atelierroute? Check hier de route.

Gerelateerde blogs