Oscarwaardige filminspiratie - New. Brand Activators. Scroll to top

Oscarwaardige filminspiratie

New. Brand Activators.

Say hello to our favourite movies

Dag in dag uit houden wij ons bezig met film. Want video wordt als mediaconsumptie steeds populairder. Het kan dus een belangrijk communicatiemiddel zijn bij het opbouwen van je merk. De moeite waard dus om de mogelijkheden van video te onderzoeken.

Hoe je dan iets in beeld brengt, maak nogal wat uit. Je wilt opvallen en meteen de aandacht van de kijker trekken. Wij zijn daar specialist in en helpen daarbij. We schrijven scripts en voice-overs en animeren en editen er op los. Van brand movies, employerbrandingvideo’s, commercials en 2D-animaties, tot motion design, motion graphics, stop-motion en online en social video’s. Met een eigen dedicated videoteam en een eigen videostudio aan huis kunnen we snel allerlei moving content produceren.

That’s how winning is done
Wij vinden het te gek om anderen te inspireren en te verrassen met onze video’s. Maar zelf worden we ook graag geïnspireerd. Zo leren we bij, worden we beter en produceren we winnende content. Onze inspiratie halen we overal vandaan. Aangezien wij gek zijn op bewegend beeld en aantrekkelijke videocontent is een beetje oscarwaardige inspiratie op z’n tijd meer dan welkom. Zeker nu ook zelfs reclames als mini-films aanvoelen door sterke storytelling. We vroegen daarom aan alle Brand Activators, in aanloop naar de 93ste oscaruitreiking, om hun favoriete film met een oscarnominatie in te sturen. Natuurlijk met een kleine onderbouwing. Waarom is deze film je juist zo bijgebleven? Learn & watch!

Into the Wild

Wouter Vissers | Creatie

“Prachtige beelden, prima spel, de slimme montage werd genomineerd voor een Oscar. Een prachtig meesterwerk (van een waargebeurd verhaal) dat je zeker gezien moet hebben. En bovenal geweldige muziek van Eddy Vedder (frontman Pearl Jam), dikke proost op het leven, een film die je nooit meer vergeet en altijd kan blijven zien.”

Intouchables

Mark Willems | Vormgever

De humor, de kwetsbaarheid, het medeleven en het verschil tussen rijk en arm.

Toy Story

Willy Fitters | Strateeg & Account Director

“Pixar heeft de tekenfilm volledig veranderd in realistische animatie. Een revolutie. Bizar om tijdens de film te merken dat ik er volledig in zat en mee aan het leven was met de karakters Woody en Buzz Lightyear. Bovendien waren mijn twee zoons helemaal in de ban van die film. En ze liepen door het huis met een te bedienen pop van Buzz Lightyear. Gelukkig hadden ze er allebei een 😉 #loveit

Pulp Fiction

Jenneke van Liempt | Concept

“Bij gebrek aan een Oscar(-nominatie) voor Snatch!, ga ik dan toch voor PULP FICTION. Wow, wat heb ik die film vaak gezien! Rauw, humor, te gekke muziek, vet gesneden, toffe graphics, briljante personages en niet te vergeten fan-tas-tische monologen. Ja, ik moet hem snel weer eens kijken!

Memento

Raoul Schaaf | Creatie

“Een briljant verhaal met twee chronologieën, waarvan één in kleur en één in zwart/wit. De kleurscènes worden in omgekeerde volgorde getoond. Hierdoor word je als kijker meegenomen in de beleving van de hoofdrolspeler, die geen kortetermijngeheugen heeft en daardoor geen nieuwe herinneringen kan aanmaken. Alle belangrijke gebeurtenissen tatoeëert hij op zijn lichaam om zo de moordenaar van zijn vrouw te kunnen vinden.

The Shawshank Redemption

Bart Schuurbiers | Vormgever

Deze film heb ik meerdere keren gezien. Genomineerd voor zeven Oscars, maar verzilverde er geen een 😊. Een van de bekendste films. De magische stem van Morgan Freeman maakt deze film een topfilm.

Mary Poppins

Angelica Goyenechea Jaramillo | Vormgever

Een van mijn meest favoriete films aller tijden is Mary Poppins, het is vrolijk en openhartig. Het beste deel is de parksequentie waarin de hoofdpersonages dansen, zingen en genieten met andere geanimeerde personages. Het heeft de tijd overleefd en de speciale effecten zijn niet achterhaald. Deze film werd in 1965 genomineerd voor dertien Oscars. De film won er uiteindelijk vijf.”

Indiana Jones and the Last Crusade

Dirk Kouwenberg | Food Content Strateeg

Er staan 5 films bovenaan in mijn IMDB-lijst met ongeveer 1500 films. Maar deze film heeft het meeste sentiment. Het is namelijk de allereerste film die ik als 7-jarige met mijn vader in de bioscoop heb gezien. Misschien qua actie en geweld niet de meest ideale film om als 7-jarige te kijken… Maar ik was meteen verkocht! De muziek van John Williams is briljant, evenals John Connery die op briljante wijze zijn rol neerzet als Dr. Henry Jones Sr. Geweldige actiescènes met humor zonder de onnodige CGI zoals echte films werden gemaakt in 1989.

La vita è bella

Joyce Rovers | Project manager

Waarom La Vita è Bella? Het is eigenlijk een heel triest Italiaans verhaal dat zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. Maar door met een andere bril naar de werkelijkheid te kijken wordt het heel aandoenlijk. Prachtige film, mooie muziek en in een fantastische taal. Snel weer een keertje kijken!”

A star is born

Aranca Janssen | Account Manager

Double Jeopardy is dus nooit genomineerd… heel stom maar goed dan ga ik voor A star is born. Ontroerende film die indruk maakte bij mij. Dromen waar maken is een mooi gegeven maar tegen welke prijs? Er zijn dus altijd grenzen. En daarnaast is het helemaal niet vervelend om naar Bradley Cooper te kijken … 😉

Moulin Rouge

Wesley van der Heijden | Designer

Genomineerd voor acht Oscars en winnaar van twee Oscars. De muziek maakt Moulin Rouge niet alleen een genot om naar te kijken, maar óók een genot om naar te luisteren. De muziek bestaat voornamelijk uit losse bewerkingen van hedendaagse klassiekers, zoals o.a. “The Sound of Music” en “Smells Like Teen Spirit”. Slechts één nummer is origineel: “Come What May”.”

Rocky 1

Hennie Bouwe | Operationeel Directeur

Als je lang genoeg jezelf blijft, word je vanzelf bijzonder. Dat kenmerkt deze film. De eenvoud van het karakter van de bokser Rocky, de onschuld die hierin schuil gaat en wilskracht die vrij komt als hij incasseert en weer door gaat. Daar geniet ik van, elke keer weer. Moeilijker wordt het niet. Mooier wordt het niet. Hier zit zoveel oprechte levenswijsheid in, ongekend en ongeëvenaard. Voorbeeld film die verplichte kost zou moeten zijn. Must see!

Trainspotting

Domien Hellwig | Concept

Mijn favoriete film? Trainspotting (en dan wel de versie uit 1996). Een grote bak ellende; drugmisbruik, liegen, stelen, bedriegen. Bijzonder gefilmd, aaneenschakeling van wtf-momentjes, aangrijpend en hier en daar hilarisch. Top soundtrack ook. Remake (2017) was helaas wat minder… Genomineerd in 1997 voor ‘Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published'”

Inglourious Basterds

Jolanda van Asseldonk | Traffic Manager / Finance

Geweldige, zwartgallige ‘oorlogsfilm’ met ontzettend veel humor.

Forrest Gump

Dennis van Maurik | Creatie

“Een film die je normaliter niet zou verwachten tussen alle Oscar geweld. Lekker eenvoudig, maar wel herkenbaar. Alleen al het moment dat hij zij beenbeugels losgooit en begint te rennen. Heerlijk! Of die geniale uitspraak: “Life is like a box of chocolates…you never know what you’re gonna get.” Het leven bestaat kleine mooie geschenkjes. Een mooie film waarvoor je (op het bankje) gaat zitten.

Forrest Gump

Inge Smits | Vormgever

“Ik heb hem al zooooo vaak gezien en ik blijf hem nog steeds grappig, ontroerend en mooi vinden!”

No Country for Old Men

Tim van Rijen | Fotograaf / beeldbewerker

Lekker traag, rete spannend en een goed verhaal.”

1917

Femke van Aken | Fotograaf / Beeldbewerker

“Door het fantastische camerawerk vond ik de film super spannend. Het lijkt net alsof je náast de hoofdrolspelers door het veld loopt.

The Dark Knight

Rick Bakens | Webdesigner

“Zo gaaf hoe Heath Ledger in zijn rol van The Joker zat.

Bohemian Rhapsody

Laura Bax | Packaging Designer

De positieve instelling en het doorzettingsvermogen van Freddy heeft ervoor gezorgd dat Queen aan de top kwam. Queen wordt door vele bands nagedaan, maar zoals Freddy is er geen een. Bohemian Rhapsody geeft een ontroerende kijk in het leven van Freddy en de weg naar zijn succes. En helaas zijn veel te vroege afscheid. De film wordt ondersteund door realistische weergave van zijn optredens.

Gladiator

Rowin van Asseldonk | Project Manager

“Blijft een mooie film die zich afspeelt in de gloriedagen van het Romeinse Rijk. Veel leuke actiescenes, het verhaal inhoudelijk, de wraak en de bijpassende muziek van Hans Zimmer zijn erg goed.

Sound of Music

Marlon van der Heyden | Project Manager

“Een jeugdsentiment-dingetje. En heel eerlijk? Andere Oscar-films vind ik eigenlijk te eng om te kijken. 😉

Titanic

Barbara Vermeulen Windsant | Content manager/ Platform specialist

“Een iconische film. $200 miljoen aan productiekosten en 11 gewonnen Oscars, hallo! Een liefdesverhaal dat iedereen kent. De film maakte een grote indruk op mij, en niet geheel onbelangrijk: als 9-/10-jarig meisje was ik smoorverliefd op Leonardo di Caprio. De videorecorder draaide overuren. Favoriete scène? Die waarin Jack en Rose naar de derde klasse gaan, “So you wanna go to a real party?”. Ik had zelfs de soundtrack!

Gerelateerde blogs